Credit Agricole: Στα €1,86 δισ. τα καθαρά κέρδη του γ΄3μηνου

2 λεπτά ανάγνωση
8 Νοεμβρίου 2016

Η γαλλική τράπεζα Credit Agricole ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη διπλασιάστηκαν στο γ΄ τρίμηνο, κυρίως λόγω της πώλησης μετοχών της στα περιφερειακά πιστωτικά ιδρύματα του ομίλου και της ανάκαμψης των συναλλαγών στα ομόλογα.

Η δεύτερη μεγαλύτερη γαλλική τράπεζα με βάση τα assets, ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 1,86 δισ. ευρώ από τα 930 εκατ. ευρώ πέρυσι, ελαφρώς υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών. Τα έσοδα υποχώρησαν 5% στα 3,74 δισ. ευρώ.

Η Credit Agricole είχε έκτακτα κέρδη 1,25 δισ. ευρώ στο τρίμηνο, μετά από την πώληση του 25% που κατέχει στις περιφερειακές τράπεζες, πίσω σε αυτές. Η τράπεζα, η οποία ανήκει κατά 56% σε περιφερειακά πιστωτικά ιδρύματα, είχε ανακοινώσει το σχέδιο αναδιάρθρωσής της τον Φεβρουάριο για να κατευνάσει τις ανησυχίες για την κεφαλαιακή της ισχύ.

Η πώληση αύξηση τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας της Credit Agricole, στο 12% τον Σεπτέμβριο από το 11,2% του Ιουνίου.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

UBS: Ευκαιρίες στα ελληνικά ομόλογα παρά την γεωπολιτική ένταση

Η κλιμάκωση της γεωπολιτικής έντασης στη Μέση Ανατολή έχει αυξήσει την αβεβαιότητα

Ομόλογα: Ανοδικές πιέσεις στις αποδόσεις ενόψει DBRS – Στο μικροσκόπιο πληθωρισμός και κρίση στη Μέση Ανατολή

Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των ομολόγων στην Ευρωζώνη και στην Ελλάδα.

Η Ευρώπη είναι πλέον, de facto, το ασφαλέστερο περιουσιακό στοιχείο στον κόσμο

Οι ΗΠΑ έχουν χάσει πλέον την αίγλη που είχαν στο παγκόσμιο χρηματοοικονομικό