Credit Agricole: Στα €1,86 δισ. τα καθαρά κέρδη του γ΄3μηνου

2 λεπτά ανάγνωση
8 Νοεμβρίου 2016

Η γαλλική τράπεζα Credit Agricole ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη διπλασιάστηκαν στο γ΄ τρίμηνο, κυρίως λόγω της πώλησης μετοχών της στα περιφερειακά πιστωτικά ιδρύματα του ομίλου και της ανάκαμψης των συναλλαγών στα ομόλογα.

Η δεύτερη μεγαλύτερη γαλλική τράπεζα με βάση τα assets, ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 1,86 δισ. ευρώ από τα 930 εκατ. ευρώ πέρυσι, ελαφρώς υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών. Τα έσοδα υποχώρησαν 5% στα 3,74 δισ. ευρώ.

Η Credit Agricole είχε έκτακτα κέρδη 1,25 δισ. ευρώ στο τρίμηνο, μετά από την πώληση του 25% που κατέχει στις περιφερειακές τράπεζες, πίσω σε αυτές. Η τράπεζα, η οποία ανήκει κατά 56% σε περιφερειακά πιστωτικά ιδρύματα, είχε ανακοινώσει το σχέδιο αναδιάρθρωσής της τον Φεβρουάριο για να κατευνάσει τις ανησυχίες για την κεφαλαιακή της ισχύ.

Η πώληση αύξηση τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας της Credit Agricole, στο 12% τον Σεπτέμβριο από το 11,2% του Ιουνίου.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΕΚΤ ανεβάζει τα επιτόκια στο 2,5% – Τί σημαίνει για αγορές, οικονομίες και δανειολήπτες

Σε νέα αύξηση των επιτοκίων προχώρησε, η ΕΚΤ.
Εκτακτες ειδησεις Ελλαδα

Επενδυτικό καταφύγιο ή risk asset; Τί είναι τελικά ο χρυσός

Ο χρυσός έχει τη φήμη ενός χρηματοοικονομικού «ασφαλούς καταφυγίου» σε θυελλώδεις περιόδους.

Παγκόσμιο σοκ στα ομόλογα: Το πετρέλαιο εκτοξεύει τις αποδόσεις σε υψηλά δεκαετιών

Νέο κύμα πωλήσεων χτυπά τις διεθνείς αγορές ομολόγων.