Δασμούς 25% στα εισαγόμενα αυτοκίνητα ανακοίνωσε ο Ντ. Τραμπ

2 λεπτά ανάγνωση
27 Μαρτίου 2025

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης την επιβολή δασμών 25% στα εισαγόμενα αυτοκίνητα, διευρύνοντας τον εμπορικό πόλεμο που ξεκίνησε μετά την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο.

«Αυτό που θα κάνουμε είναι να επιβάλουμε δασμούς 25% σε όλα τα αυτοκίνητα που δεν κατασκευάζονται στις ΗΠΑ», είπε ο Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ βλέπει τους δασμούς ως εργαλείο για αύξηση εσόδων που θα αντισταθμίσουν τις φορολογικές περικοπές που έχει εξαγγείλει, αναζωογονώντας παράλληλα την παρακμάζουσα βιομηχανική βάση της χώρας.

Το 2024 οι ΗΠΑ εισήγαγαν επιβατικά αυτοκίνητα αξίας 220 δισεκ. δολαρίων και είδη αυτοκινήτου αξίας 474 δισεκ. δολαρίων. Οι μεγαλύτεροι προμηθευτές ήταν το Μεξικό, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα, ο Καναδάς και η Γερμανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέγα ατόπημα…

Ο «Έλα με φόρα» μετά το Συνέδριο, Ν. Ανδρουλάκης, ο οποίος συνεχίζει

Airbnb: Φρένο σε νέες μισθώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Τί αλλάζει για τους ιδιοκτήτες

Η αγορά των βραχυχρόνιων μισθώσεων μπαίνει σε νέα, αυστηρότερη φάση το 2026,

Ο ΔΕΗ Tour of Hellas 2026 μετατρέπεται στη μεγαλύτερη αθλητική και μουσική γιορτή της Ελλάδας

Η αντίστροφη μέτρηση για τον ΔΕΗ Tour of Hellas 2026 έχει αρχίσει.