Δασμούς στις εισαγωγές αυτοκινήτων “βάζει” ο Trump

2 λεπτά ανάγνωση
24 Μαΐου 2018

Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να επιβάλλει νέους δασμούς ύψους έως και 25% στα εισαγόμενα αυτοκίνητα, επικαλούμενη την προστασία της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, έγραψε την Τετάρτη η εφημερίδα The Wall Street Journal.

Ερωτηθέντα από το Γαλλικό Πρακτορείο, στελέχη μεγάλων διεθνών αυτοκινητοβιομηχανιών δήλωσαν υπό τον όρο να μην κατονομαστούν ότι είναι ενήμερα για το σχέδιο αυτό.

Η πληροφορία αυτή αποκαλύπτεται καθώς ο Τραμπ χαρακτηρίζει τις εμπορικές σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση άνισες κι ενώ σε λίγες ημέρες τερματίζεται η ισχύς της προσωρινής εξαίρεσης της ΕΕ από τους δασμούς στον χάλυβα (25%) και στο αλουμίνιο (10%) που έχει επιβάλει η κυβέρνησή του.

Την πληροφορία είναι σε θέση να επιβεβαιώσει και το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, επικαλούμενο έναν αμερικανό κυβερνητικό αξιωματούχο και τρία στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παγκόσμιο sell-off στα ομόλογα – Σενάρια αύξησης επιτοκίων από την ΕΚΤ λόγω ενέργειας

Σε τροχιά έντονης διόρθωσης κινούνται τα κρατικά ομόλογα παγκοσμίως.

Ντ. Μπακογιάννη: «Η Ελλάδα δεν πρόκειται να εμπλακεί, δεν είναι μέρος αυτού το προβλήματος»

Η Ντόρα Μπακογιάννη ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να εμπλακεί στη

Fed: Τα νέα στοιχεία πληθωρισμού αλλάζουν τα δεδομένα στις ΗΠΑ

Οι πρόσφατες ενδείξεις για τον αμερικανικό πληθωρισμό δημιουργούν ανακατατάξεις στη χρηματοπιστωτική κοινότητα