ΔΕΗ: Νέα ρύθμιση για όσους έχουν ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς

5 λεπτά ανάγνωση
3 Οκτωβρίου 2022

Κίνητρο για ρύθμιση οφειλών με “κούρεμα” του χρέους στη λήξη του διακανονισμού προβλέπει το νέο πρόγραμμα που ανακοίνωσε σήμερα η ΔΕΗ, στο πλαίσιο της παροχής διευκολύνσεων σε όσους πελάτες δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στην εξόφληση των λογαριασμών τους κατά την περίοδο της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης.

Συγκεκριμένα έως τις 10 Νοεμβρίου δίνεται η δυνατότητα στους πελάτες της εταιρείας με ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς να ενταχθούν σε ένα νέο πρόγραμμα διακανονισμού 6 δόσεων, λαμβάνοντας ως επιβράβευση την επιστροφή της προκαταβολής κατά την εξόφληση του διακανονισμού.

Οι όροι και οι προϋποθέσεις

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους πελάτες της ΔΕΗ με οφειλή από 500 ευρώ έως και 3.000 ευρώ και η προκαταβολή εξαρτάται από το ύψος της οφειλής. Συγκεκριμένα:

Για ύψος ρυθμιζόμενης οφειλής από 500 ευρώ – 1.000 ευρώ η προκαταβολή και αντίστοιχη επιστροφή είναι 50 ευρώ.

Για ύψος ρυθμιζόμενης οφειλής από 1001 ευρώ – 2.000 ευρώ η προκαταβολή και αντίστοιχη επιστροφή είναι 100 ευρώ.

Για ύψος ρυθμιζόμενης οφειλής από 2001 ευρώ – 3.000 ευρώ η προκαταβολή και αντίστοιχη επιστροφή είναι 200 ευρώ.

Η συγκεκριμένη μορφή διακανονισμού ισχύει για τους πελάτες που θα διακανονίσουν τις οφειλές τους και θα πληρώσουν την προκαταβολή έως 10 Νοεμβρίου.

Παράλληλα, παραμένουν σε ισχύ τα υφιστάμενα προγράμματα διακανονισμών της ΔΕΗ όπως και η δυνατότητα πληρωμής λογαριασμών με πιστωτική κάρτα σε έως 6 άτοκες δόσεις για ποσά από 200 ευρώ και άνω.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διευκολύνσεις πληρωμών της ΔΕΗ, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο 800-900-1000.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΑΔΕ: Σε καθεστώς «ανεπίδεκτων» είσπραξης επιπλέον €6 δισ.

Σε νέα εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο προχωρά η ΑΑΔΕ,

Χρηματιστήριο: Αντίβαρο ΟΤΕ και ΔΕΗ στις ρευστοποιήσεις των τραπεζών

Με ελεγχόμενες απώλειες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση το Χρηματιστήριο Αθηνών.

«Τρέχει» η χρηματοδότηση των εισηγμένων μέσω του Euronext Athens

Σε τροχιά για ρεκόρ πενταετίας αλλά και πιθανότατα 25ετίας κινείται η χρηματοδότηση