Deutsche Bank: Xαμηλή ανάπτυξη και όχι στασιμότητα οι προοπτικές της Ευρωζώνης

3 λεπτά ανάγνωση
29 Οκτωβρίου 2014

Προβληματισμούς θέτει η έκθεση της η Deutsche Bank στην τελευταία της ανάλυση για το μέλλον της ευρωζώνης, της οποίας οι προοπτικές, όπως σημειώνει, δείχνουν χαμηλή ανάπτυξη και όχι στασιμότητα.

Η εγχώρια ζήτηση θα συνεχίσει να συμβάλλει σταθερά στην επέκταση, αναφέρει η τράπεζα. Οι ανησυχίες για αδύναμη ανάπτυξη στην Ευρωζώνη, ο αποπληθωρισμός και η έλλειψη κατάλληλης απάντησης από την ΕΚΤ, πυροδότησαν την ισχυρή διόρθωση στις αγορές.

Παρ’ όλα αυτά, όπως σχολιάζουν οι αναλυτές, τα τελευταία στοιχεία δεν θα έπρεπε να προκαλούν φόβο για την παγκόσμια ανάπτυξη.

Οι σύνθετοι PMI αποτελούν ισχυρούς δείκτες του παγκόσμιου ΑΕΠ. Μετά από 3 μήνες, ο ΡΜΙ υποχώρησε οριακά κατά 0,3 μονάδες το Σεπτέμβριο στο 54,9, δηλαδή πάνω από το επίπεδο που απαιτείται για την σταθεροποίηση των ευρωπαϊκών προσδοκιών για τα κέρδη (54).

Οι προβλέψεις για το ΑΕΠ

Ο ρυθμός ανάπτυξης για τις Ηνωμένες Πολιτείες τοποθετείται στο 2,4% για φέτος και στο 3,6% για το 2015, ενώ το 2016 θα υποχωρήσει στο 3,1%.

Αντίστοιχα το ΑΕΠ της Ευρωζώνης εκτιμάται στο 0,7% για φέτος, 1% το 2015, και 1,4% για το 2016.

Σταθερή ανάπτυξη 1,5% τόσο για το 2014 όσο και για το 2015, με ελαφριά υποχώρηση στο 1,4% για το 2016, αναμένει για τη Γερμανία, ενώ για η κινεζική οικονομία θα εμφανίσει ρυθμό ανάπτυξης 7,3% φέτος, από 7,7% πέρυσι και 7% το 2015.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ευρώπη σε σταυροδρόμι: Η απόφαση που θα καθορίσει το μέλλον της οικονομίας

Η ευρωπαϊκή οικονομία βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι.

UBS: Το εντυπωσιακό comeback των ελληνικών ομολόγων

Από «παράδειγμα προς αποφυγή» στις διεθνείς αγορές χρέους, η Ελλάδα έχει εξελιχθεί

Δημοσιονομικοί κανόνες ΕΕ: επιστροφή στη λιτότητα ή «ευελιξία» για επενδύσεις;

Η συζήτηση για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ έχει επανέλθει δυναμικά