Die Linke προς Μέρκελ: «Σώσε την Ελλάδα!»

3 λεπτά ανάγνωση
27 Ιουνίου 2015

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Die Linke Γκρέγκορ Γκίζι δήλωσε ότι από την αρχή των κρίσιμων διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της είχε ζητήσει από τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγγελα Μέρκελ να σώσει την Ελλάδα.

«Η κυρία Μέρκελ δεν μπορεί να υποκύψει υπό την πίεση των ευθυνών σε σχέση με την Ελλάδα και την Ευρώπη και τη χώρα μας», είπε ο Γκίζι σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Rundschau.

«Δεν θα πρέπει να μεταθέσει την ευθύνη στον σκληροπυρηνικό Σόιμπλε. Αν θέλουμε να σώσουμε το ευρώ, και αυτή η διάσωση ωφελεί σε μεγάλο βαθμό και τη Γερμανία, θα πρέπει να σταματήσουμε να επιβάλλουμε λιτότητα μέχρι θανάτου στον νότο και να αρχίσουμε να τον ξαναχτίζουμε», πρόσθεσε.

Η Ελλάδα χρειάζεται χρήματα για επενδύσεις στην εκπαίδευση, τον τουρισμό, τη ναυτιλία και τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας, επεσήμανε ο Γκίζι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα Grexit θα ήταν «κακό και για τη Γερμανία», κατέληξε ο Γκίζι.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα Πειραιώς: Σε περιβάλλον αυξημένων προκλήσεων η παγκόσμια οικονομία

Με τη σύρραξη στη Μέση Ανατολή να μετρά ήδη τρεις εβδομάδες και,

Στα €2,4 δισ. οι ελληνικές εξαγωγές προς τις ΗΠΑ το 2025

Σχεδόν αμετάβλητη παρέμεινε το 2025 η αξία των ελληνικών εξαγωγών προς τις

Πόσο θα στοιχίσει στην ελληνική οικονομία ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή

Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις για