ΔΝΤ: Θετική μια νέα έξοδος της Ελλάδας στις αγορές

3 λεπτά ανάγνωση
19 Ιουνίου 2014

Το σχεδιασμό της Ελλάδας για νέα έξοδο στις διεθνείς αγορές το Καλοκαίρι, μέσω της έκδοσης 7ετούς ομολόγου, χαιρέτισε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ειδικότερα, κατά τη καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, ο εκπρόσωπος του Ταμείου, J. Rice υπογράμμισε πως «η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές είναι ένας από τους αντικειμενικούς στόχους του προγράμματος και είναι απολύτως θεμιτός».

«Καλωσορίσαμε την προηγούμενη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές και καλωσορίζουμε και το σχέδιο για την νέα έκδοση» διέτεινε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη λήψη νέων μέτρων, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ εκτίμησε πως εάν επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχο, τότε δεν θα απαιτηθούν νέα μέτρα.

Επίσης, τάχθηκε εναντίον των οριζόντων περικοπών, ενώ κατάστησε αναγκαία την επίταση της αποτελεσματικότητας σε επίπεδο φορολογικής διοίκησης.

Όσον αφορά τα δημοσιεύματα περί «συγγνώμης» του ΔΝΤ στην Ελλάδα για τις «αστοχίες» του προγράμματος, ο J. Rice απέφυγε να απαντήσει, αρκούμενος στο να δηλώσει πως «έχουμε στενή συνεργασία με την ευρωζώνη και με τις ελληνικές Αρχές και μοιραζόμαστε τις ίδιες επιδιώξεις».

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

MSCI: Τί σημαίνει η αναβάθμιση της Ελλάδας σε ανεπτυγμένη αγορά

Η αναβάθμιση από τον MSCI σε ανεπτυγμένες αγορές προσελκύει επενδύσεις και βελτιώνει

Επιτόκια Fed και ECB: Τί σημαίνουν για την Ελλάδα, δάνεια και ανάπτυξη

Οι αποφάσεις επιτοκίων από FED και ΕΚΤ επηρεάζουν άμεσα δάνεια, επενδύσεις, ανάπτυξη

Morgan Stanley: Overweight στην Ελλάδα – Γιατί προτείνει τράπεζες μετά την αναβάθμιση του MSCI

Η Morgan Stanley διατηρεί σύσταση overweight για την Ελλάδα.