Έφτασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο Αμβούργο για τη σύνοδο της G20

3 λεπτά ανάγνωση
6 Ιουλίου 2017

Πριν από λίγο έφθασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο Αμβούργο προκειμένου να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής της G20 την Παρασκευή και το Σάββατο. 

Ο Τραμπ, ο οποίος κατέβηκε από το προεδρικό αεροσκάφος στο αεροδρόμιο Χέλμουτ Σμιτ μαζί με τη σύζυγό του Μελάνια, βρίσκεται αντιμέτωπος με τους άλλους ηγέτες των μεγάλων οικονομιών αφού αποφάσισε τον περασμένο μήνα να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Στο περιθώριο της συνόδου, θα συναντηθεί την Παρασκευή με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η εμπορική πολιτική του είναι άλλο ένα θέμα που θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνόδου.

Από την πλευρά τους, οι διαδηλωτές υποδέχονται τον Αμερικανό πρόεδρο και τους άλλους ηγέτες με το σύνθημα «Καλώς ήλθατε στην κόλαση».

Οι εργασίες της συνόδου θα ξεκινήσουν επισήμως την Παρασκευή και το κοινό ανακοινωθέν των ηγετών σχετικά με τα θέματα στα οποία θα καταφέρουν να συμφωνήσουν θα δοθεί στη δημοσιότητα το απόγευμα του Σαββάτου.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα Πειραιώς: Σε περιβάλλον αυξημένων προκλήσεων η παγκόσμια οικονομία

Με τη σύρραξη στη Μέση Ανατολή να μετρά ήδη τρεις εβδομάδες και,

Συναγερμός στην Ευρώπη μετά το χτύπημα Ισραήλ – Στο τραπέζι ΕΦΚ και έκτακτα μέτρα

Η επίθεση του Ισραήλ σε ενεργειακές εγκαταστάσεις του Ιράν ανεβάζει κατακόρυφα την

Νέα άνοδος πτωχεύσεων στη Γερμανία το 2025

Πτωχεύσεις ρεκόρ σε επίπεδο δωδεκαετίας σημειώθηκαν το 2025 στη Γερμανία λόγω της