Πρόωρες εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου θα ζητήσει ο Τζόνσον

3 λεπτά ανάγνωση
24 Οκτωβρίου 2019

Έτοιμος να δώσει στους βουλευτές τον χρόνο που θέλουν για να συζητήσουν τη συμφωνία αποχώρησης από την Ε.Ε. δηλώνει ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, εφόσον όμως συμφωνήσουν σε πρόωρες γενικές εκλογές για τις 12 Δεκεμβρίου.

Ο Μπόρις Τζόνσον ανέφερε πως η συγκεκριμένη πρόταση θα τεθεί σε ψηφοφορία στη Βουλή την επόμενη Τρίτη, ενώ κάλεσε τους Εργατικούς να συμφωνήσουν στην πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Εφόσον η πλειοψηφία του Βρετανικού κοινοβουλίου στηρίξει την κυβερνητική πρόταση, ο Μπόρις Τζόνσον θα επιχειρήσει να φέρει εκ νέου τη συμφωνία για το Brexit στη Βουλή, ώστε να έχει ψηφιστεί μέχρι τις 6 Νοεμβρίου και στη συνέχεια να ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος.

«Αν θέλουν (οι βουλευτές) περισσότερο χρόνο για να μελετήσουν αυτή την εξαιρετική συμφωνία, θα πρέπει να συμφωνήσουν σε εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου» ανέφερε στους δημοσιογράφους ο κ. Τζόνσον.

Ερωτηθείς για το τι θα κάνει αν οι Εργατικοί αρνηθούν την πρότασή του, ο Τζόνσον απάντησε: «θα διαδηλώνουμε κάθε μέρα ώστε οι πολίτες της χώρας να απελευθερωθούν από μια Βουλή που έχει εξαντλήσει την χρησιμότητά της».

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ν. Ανδρουλάκης: «Η κοινωνία λέει ότι πρέπει να αλλάξουμε κυβέρνηση»

Η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη ότι «η κοινωνία λέει ότι πρέπει να

Ν. Ανδρουλάκης: «Η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ είναι να νικήσει τη ΝΔ για να υπάρξει πολιτική αλλαγή»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεκαθαρίζει ότι η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ επικεντρώνεται στη νίκη

Π. Γερουλάνος: «Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να αποκτήσει δυναμική για να βγει πρώτο κόμμα στις εκλογές»

Η δήλωση του Π. Γερουλάνου ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να αποκτήσει τη