ΕΚΤ: Δεν αποκλείεται περαιτέρω μείωση των επιτοκίων, εάν εξασθενίσει η ανάπτυξη

2 λεπτά ανάγνωση
9 Ιουνίου 2019

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι ανοικτή σε περαιτέρω μείωση του βασικού επιτοκίου της, εάν η οικονομική ανάπτυξη εξασθενίσει κατά το υπόλοιπο του έτους και το ισχυρό ευρώ αποτελεί πρόβλημα για την Ευρωπαϊκή Ένωση, που ήδη υφίσταται τις συνέπειες του παγκόσμιου εμπορικού πολέμου, δήλωσαν δύο πηγές.

Η ΕΚΤ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι τα επιτόκιά της θα παραμείνουν «στα σημερινά τους επίπεδα», τουλάχιστον μέχρι και το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Δύο πηγές εν γνώσει των συζητήσεων στην ΕΚΤ για την πολιτική της δήλωσαν ότι η μείωση επιτοκίων συνεχίζει να βρίσκεται στο «παιχνίδι», αν η οικονομία του μπλοκ βρεθεί και πάλι σε στασιμότητα αφού κατέγραψε ρυθμό ανάπτυξης 0,4% το πρώτο τρίμηνο του έτους.

«Εάν ο πληθωρισμός και η ανάπτυξη επιβραδυνθούν, τότε είναι δικαιολογημένη μια μείωση των επιτοκίων», δήλωσε η μία από τις πηγές, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της. Εκπρόσωπος της ΕΚΤ αρνήθηκε να σχολιάσει.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απογείωση, βύθιση ή κάτι άλλο το 2026; Που θα «κάτσει η μπίλια» της ανάπτυξης

Όπως και η ζωή έτσι και η οικονομία κάνει κύκλους έχοντας τα

Στο τραπέζι αλλαγές στο πλαίσιο Βασιλεία III και στις κεφαλαιακές απαιτήσεις των ευρωπαϊκών τραπεζών

Μεγάλοι ευρωπαϊκοί τραπεζικοί όμιλοι ζητούν αναθεώρηση των κανόνων της Βασιλείας III και

ΔΝΤ προς ΗΠΑ: Προειδοποίηση για δασμούς και περικοπές – Κίνδυνος επιβράδυνσης της ανάπτυξης

Το ΔΝΤ προειδοποιεί τις ΗΠΑ να επανεξετάσουν δασμούς και δημοσιονομικές περικοπές.