ΕΛΠΕ: Βελτίωση λειτουργικών αποτελεσμάτων στο β τρίμηνο

3 λεπτά ανάγνωση
30 Ιουλίου 2014

Βελτίωση των λειτουργικών αποτελεσμάτων σε όλες τις βασικές δραστηριότητες του Ομίλου ανακοίνωσαν για το δεύτερο τρίμηνο του 2014 τα Ελληνικά Πετρέλαια, με κύριους άξονες την απόδοση των μονάδων στα διυλιστήρια, αυξημένη συνεισφορά από τις εμπορικές εταιρείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, χαμηλότερο κόστος λειτουργίας και σταθεροποίηση των πωλήσεων στην ελληνική αγορά.

Αντίθετα, αρνητικά συνεχίζουν να επηρεάζουν το δυσμενές περιβάλλον για τα ευρωπαϊκά διυλιστήρια καθώς και οι γεωπολιτικές εξελίξεις που προκαλούν αβεβαιότητα στις αγορές αργού πετρελαίου και αύξηση στο κόστος προμήθειας πρώτων υλών.

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, τα συγκρίσιμα κέρδη EBITDA διαμορφώθηκαν στα €49 εκατ. (+133% έναντι του δεύτερου τριμήνου 2013).

Παράλληλα, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση των ΕΛΠΕ, το τελευταίο εξάμηνο ολοκληρώθηκε με επιτυχία ένα μεγάλο μέρος της στρατηγικής για την αναχρηματοδότηση του Ομίλου, με αύξηση σε διαθέσιμες μακροπρόθεσμες γραμμές και μείωση κόστους, μετά την έκδοση δύο ομολογιακών δανείων συνολικού ύψους περίπου €620 εκατ. και αναδιαπραγμάτευση υφισταμένων δανειακών συμβάσεων με βελτίωση όρων.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Alpha: Αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος των ΕΛΠΕ στην πώληση του ποσοστού της ΔΕΠΑ Υποδομών

H Alpha Bank ενήργησε ως αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Ελληνικά Πετρέλαια Συμμετοχών

Alpha Bank: Χρηματοδότηση του προγράμματος ψηφιακού μετασχηματισμού των ΕΛΠΕ

Στην υπογραφή δανειακής σύμβασης με την Alpha Bank για τη χρηματοδότηση του

Société Générale: Πιθανή η προσθήκη στους δείκτες MSCI για Εθνική Τράπεζα και ΕΛΠΕ

Την προσθήκη της Εθνικής Τράπεζας στους βασικούς δείκτες της MSCI βλέπει η