Ενέργεια: Αποκλιμάκωση των τιμών στην εσωτερική αλλά και διεθνή αγορά

2 λεπτά ανάγνωση
25 Οκτωβρίου 2022

Σημαντική αποκλιμάκωση των τιμών τόσο στην εσωτερική όσο και στην διεθνή αγορά ενέργειας καταγράφεται σήμερα καθώς η τιμή του ρεύματος στην προημερήσια αγορά του ελληνικού χρηματιστηρίου υποχωρεί για τη σημερινή ημέρα στα 155 ευρώ ανά μεγαβατώρα, ενώ η τιμή του φυσικού αερίου στο χρηματιστήριο της Ολλανδίας έπεσε κάτω από τα 100 ευρώ ανά μεγαβατώρα για πρώτη φορά από τον περασμένο Ιούλιο και έκλεισε στο 96,5 ευρώ.

Στην ελληνική αγορά η πτώση της τιμής (κατά 34 % σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα) αντικατοπτρίζει την υποχώρηση των διεθνών τιμών του φυσικού αερίου και καταγράφεται παρά το γεγονός ότι η συμμετοχή των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι σήμερα σχετικά περιορισμένη (17%). Στο σημερινό μείγμα κυριαρχούν οι μονάδες φυσικού αερίου με 35,6% και οι εισαγωγές με 28 % της αγοράς.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τα μνημόνια και το «μαύρο πρόβατο» της ΕΕ… στην ανάπτυξη

Η Ελλάδα, από «μαύρο πρόβατο» της ΕΕ στα μνημόνια, εξελίχθηκε σε παράδειγμα

Πετρέλαιο: Υποχωρούν οι τιμές μετά την εκεχειρία στη ΜΑ – Στήριξη από τη μεγάλη μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων

Πτωτικά κινούνται οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, καθώς οι αγορές αξιολογούν τις

ΔΕΗ: Το mega data center της Κοζάνης δεν θα αυξήσει τους λογαριασμούς ρεύματος – Το σχέδιο που αλλάζει τον ενεργειακό χάρτη της Ελλάδας

Η δημιουργία ενός από τα μεγαλύτερα κέντρα δεδομένων τεχνητής νοημοσύνης στην Ευρώπη,