Ενισχυμένος κατά 11,8% ο τζίρος σε εστίαση, καταλύματα τον Ιούνιο

3 λεπτά ανάγνωση
24 Αυγούστου 2023

Τις υψηλές πτήσεις του ελληνικού τουρισμού επιβεβαιώνουν τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ για τον τζίρο των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους κλάδους των Καταλυμάτων και των Υπηρεσιών Εστίασης.

Ειδικότερα, για τις επιχειρήσεις στον κλάδο των Καταλυμάτων με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Ιούνιο 2023 ανήλθε σε 1.168.607.895 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 13,1% σε σχέση με τον Ιούνιο 2022, όπου είχε ανέλθει σε 1.033.074.661 ευρώ.

Για τις επιχειρήσεις στον κλάδο των Υπηρεσιών Εστίασης με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Ιούνιο 2023 ανήλθε σε 257.455.020 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 6,4% σε σχέση με τον Ιούνιο 2022, όπου είχε ανέλθει σε 242.038.027 ευρώ.

Αθροιστικά για τις επιχειρήσεις στους κλάδους των Καταλυμάτων και των Υπηρεσιών Εστίασης με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Ιούνιο 2023 ανήλθε σε 1.426.062.915 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 11,8% σε σχέση με τον Ιούνιο 2022, όπου είχε ανέλθει σε 1.275.112.688 ευρώ.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

FixItBnB: Νέα υπηρεσία τεχνικής υποστήριξης για καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης από τη ΔΕΗ

Άμεση τεχνική υποστήριξη για έκτακτες βλάβες σε καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης και ξενοδοχεία

S&P: Επιβράδυνση στο 1,7% για την Ελλάδα – Πληθωρισμός 4,2% και ανησυχία για ενέργεια και τουρισμό

Μήνυμα επιβράδυνσης αλλά και ανθεκτικότητας στέλνει η Standard & Poor’s για την

Αστυπάλαια: Ένας από τους πλέον ανερχόμενους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως για το 2026

Η Αστυπάλαια αναδεικνύεται δυναμικά ως ένας από τους πλέον ανερχόμενους τουριστικούς προορισμούς