Έντονη αποστροφή στο ρίσκο από τους επενδυτές

3 λεπτά ανάγνωση
13 Ιουνίου 2013

Άσχημη προδιαγράφεται η συνεδρίαση της Πέμπτης, καθώς το κλείσιμο της Ασίας ήταν εξαιρετικά αρνητικό με το Nikkei να καταγράφει απώλειες πάνω από 6,00% και το γεν να ενισχύεται σημαντικά. Οι απώλειες από τα πρόσφατα υψηλά της ισοτιμίας USD/JPY προσεγγίζουν τα 1000 pips ενώ μεγάλες είναι οι απώλειες για όλα τα ζεύγη του γεν.

Όσον αφορά το Nikkei, οι απώλειες από τα υψηλά της 22ας Μαΐου έφθασαν το 20% και ο ιαπωνικός δείκτης έχει εισέλθει και πάλι σε πτωτική τάση. Το δολάριο εξακολουθεί να δέχεται πλήγμα με την ισοτιμία EUR/USD να οδεύει προς τα 1,3400. Η μεσοπρόθεσμη ανοδική τάση της ισοτιμίας έχει ενισχυθεί και αναμένουμε ακόμα μεγαλύτερη άνοδο.

Πιέσεις δημιούργησε η νέα έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας, η οποία προβλέπει ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας κατά 2,2% για το 2013 έναντι 2,4% που ήταν η προηγούμενη μέτρηση, ενώ καλεί και τις κεντρικές τράπεζες να αποσύρουν τη στήριξή τους προς την οικονομία.

Είναι προφανές ότι, το πρόβλημα έχει διπλή φύση: από τη μια απαιτείται σταθερότητα στην παγκόσμια οικονομία και από την άλλη χρειάζεται μεγαλύτερη στήριξη. Αυτά τα δύο όμως, δεν είναι εύκολο να συνυπάρξουν και όσο η στήριξη προς την οικονομία αυξάνεται, τόσο περισσότερο αποσταθεροποιείται η παγκόσμια οικονομία.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεικτά πρόσημα στα ασιατικά χρηματιστήρια – Πιέσεις από τα πολύτιμα μέταλλα

Με μεικτά πρόσημα κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Παρασκευή, μετά το έντονο

Επιλεκτικές τοποθετήσεις στην Ασία με οδηγό τον κλάδο των ημιαγωγών

Μικτές τάσεις κατέγραψαν τα ασιατικά χρηματιστήρια στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με

Ήπια άνοδος στις αγορές της Ασίας ενόψει των κρίσιμων στοιχείων απασχόλησης στις ΗΠΑ

Με θετικό αλλά προσεκτικό βηματισμό κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Παρασκευή, καθώς