Ερντογάν: Επαναφορά θανατικής ποινής εάν το θέλει ο λαός

2 λεπτά ανάγνωση
8 Αυγούστου 2016

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε ξανά στην επαναφορά της θανατικής ποινής, «εάν ο λαός το θέλει». Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε ενώπιον της μεγάλης συγκέντρωσης «για τη Δημοκρατία και τους Μάρτυρες» που οργάνωσε το κυβερνών κόμμα στην Κωνσταντινούπολη, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

«Εάν ο λαός θέλει τη θανατική ποινή, τα πολιτικά κόμματα θα ακολουθήσουν τη βούλησή του», είπε ο μπροστά στο πλήθος ο Ερντπγάν, το οποίο φώναζε «ποινή θανάτου». «Οι περισσότερες χώρες εφαρμόζουν τη θανατική ποινή», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Μιλώντας σε περισσότερους από 1 εκατομμύριο ανθρώπους στο Γενί-Καπί της Κωνσταντινούπολης, ο Εντογάν τόνισε ότι το δίκτυο του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν -τον οποίο κατηγορεί για το πραξικόπημα- πρέπει να καταστραφεί εντός του πλαισίου που ορίζει ο νόμος.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα άνοδος του πληθωρισμού στην Τουρκία – Στο 31,5%

Ο πληθωρισμός στην Τουρκία κατέγραψε νέα επιτάχυνση τον Φεβρουάριο, εντείνοντας την πίεση

Μ. Καρυστιανού: «Δεν μπορείς να βαφτίζεις μια εθνική διπλωματική ήττα ως θερμή υποδοχή»

Η δήλωση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει μια τάση πολιτικής υπεραπλούστευσης σε ένα

Α. Λατινοπούλου: «Έχω ζητήσει θανατική ποινή για τους διακινητές λαθρομεταναστών»

Η δήλωση της Αφροδίτης Λατινοπούλου περί θανατικής ποινής για τους διακινητές λαθρομεταναστών