Eurobank, ΕΤΕ και Alpha στήριξαν το Χρηματιστήριο

3 λεπτά ανάγνωση
1 Φεβρουαρίου 2023

Ανοδικές τάσεις κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στη συνεδρίαση της Τετάρτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Η αγορά επέστρεψε στις ανοδικές συνεδριάσεις, έπειτα από ένα διάλλειμα που έκανε την Τρίτη 31 Ιανουαρίου. Το Χρηματιστήριο της Αθήνας έκλεισε την ημέρα κάτω από τα επίπεδα των 1.030 μονάδων, τα οποία είχε υπερβεί ενδοσυνεδριακά.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1,027,25 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,43%. Είναι το υψηλότερο κλείσιμο από τη συνεδρίαση της 8ης Δεκεμβρίου 2014 (1.035,08 μονάδες). Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 1.031,07 μονάδες (+0,81%)και κατώτερη τιμή στις 1.021,16 μονάδες (-0,16%).

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 105,55 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 49.985.899 μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,81%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 0,36%.

Ανοδικά κινήθηκαν 57 μετοχές, 56 πτωτικά και 14 παρέμειναν σταθερές.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+4,29%), της Υγείας (+3,66%) και των Τραπεζών (+2,40%). Αντίθετα, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Πρώτων Υλών (-1,17%) και των Προσωπικών Προϊόντων (-0,99%).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρηματιστήριο: Αντίβαρο ΟΤΕ και ΔΕΗ στις ρευστοποιήσεις των τραπεζών

Με ελεγχόμενες απώλειες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Eurobank: Έναρξη προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών

Η Eurobank ξεκινά πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών, μετά τις εγκρίσεις των μετόχων,

«Τρέχει» η χρηματοδότηση των εισηγμένων μέσω του Euronext Athens

Σε τροχιά για ρεκόρ πενταετίας αλλά και πιθανότατα 25ετίας κινείται η χρηματοδότηση