Eurogroup: Ανοίγει ο δρόμος… για την εκταμίευση της δόσης του €1 δισ.

4 λεπτά ανάγνωση
7 Ιουλίου 2014

Ανοίγει σήμερα ο δρόμος για την εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ, καθώς συνεδριάζει το Eurogroup με αντικείμενο την πρόοδο στην υλοποίηση των μνημονιακών υποχρεώσεων της Ελλάδας.

Τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου ρίχνουν τώρα το βάρος στα υπόλοιπα έξι προαπαιτούμενα μέτρα (συνδέονται άρρηκτα με τη δεύτερη υπόδόση του 1 δισ. ευρώ) και κυβερνητικοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι είναι εφικτό να ολοκληρωθούν εντός του τρέχοντος μηνός.

Για την κυβέρνηση η υλοποίηση των προαπαιτούμενων θα αποτελέσει σαφές δείγμα αξιοπιστίας εν όψει και της επιστροφής των επικεφαλής της τρόικας στην Αθήνα, στις 9 Ιουλίου και για διάστημα περίπου επτά έως 10 ημερών.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών θα εξετάσουν, εκτός από την πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων, την εκτέλεση του προϋπολογισμού και τα δημοσιονομικά κενά που δημιουργούνται από τις αποφάσεις του ΣτΕ για τα μισθολογικά αιτήματα επαγγελματικών κλάδων (π.χ. ένστολοι).

Με την αξιολόγηση της τρόικας τον Ιούλιο συναρτάται η δόση του 1,8 δισ. ευρώ, από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων που έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους οι κεντρικές τράπεζες στην Ευρωζώνη.

Ειδικό βάρος πάντως έχουν οι διαπραγματεύσεις του φθινοπώρου για την 5η αναθεώρηση του μνημονίου, με δεδομένο ότι τότε αναμένεται να τεθεί και το θέμα της αναδιάρθρωσης του δημοσίου χρέους.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

JP Morgan: Το 2026 η μεγάλη επιστροφή της Ελλάδας στις Ανεπτυγμένες Αγορές – Οι ροές, τα ρίσκα και οι “εκλεκτές” μετοχές

Η JP Morgan βλέπει το 2026 ως έτος αναβάθμισης της Ελλάδας σε

Moody’s: Κίνδυνοι για τις τράπεζες μετά την απόφαση-βόμβα του Αρείου Πάγου

Η απόφαση του Αρείου Πάγου για τα δάνεια Κατσέλη προκαλεί ανησυχία, με

«Το 2027 η Ελλάδα ψηλά χωρίς 17ωρη διαπραγμάτευση, που καταλήγει σε έρπη»

Η Κυβέρνηση υποσχέθηκε να πάει την Ελλάδα, ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΟΛΜΗΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.