ΕΥΑΘ: Στα 53,6 εκατ. ευρώ ο τζίρος στο εννεάμηνο

6 λεπτά ανάγνωση
15 Δεκεμβρίου 2020

«Ανθεκτικά» στην πανδημία εμφανίζονται τα οικονομικά μεγέθη της ΕΥΑΘ Α.Ε. κατά το εννεάμηνο του 2020, καθώς η υγειονομική κρίση επέφερε μόνο περιορισμένη διακύμανση στις επιχειρηματικές δραστηριότητες και τη ρευστότητα της εταιρείας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία των οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας για το εννεάμηνο 2020, ο τζίρος ανήλθε στο ποσό των 53,6 εκατ. ευρώ έναντι 54,5 εκατ. κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο, σημειώνοντας μείωση 1,66% κυρίως λόγω του πρώτου κύματος της πανδημίας, που υποχρέωσε την εταιρεία σε λήψη άμεσων μέτρων και περιορισμού των δραστηριοτήτων της.

Το κόστος των πωλήσεων έφτασε στο ποσό των 32,1 εκατ. ευρώ έναντι 31,3 εκατ. ευρώ, μια αύξηση της τάξης του 2,6% κυρίως λόγω αυξημένων τιμολογήσεων στο ρεύμα για τη λειτουργία των εγκαταστάσεων. Τα προ φόρων κέρδη ανήλθαν στο ποσό των 13,6 εκατ. ευρώ έναντι 18,25 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 25,48%.

Επίσης, τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) της ΕΥΑΘ  Α.Ε. διαμορφώθηκαν κατά την περίοδο αυτήν σε 17,9 εκατ. ευρώ έναντι 22,24 εκατ. (μείωση της τάξης του 19,71%). Τα ταμειακά διαθέσιμα ανήλθαν το εννεάμηνο σε 74 εκατ. ευρώ έναντι 77,5 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο, παρουσιάζοντας μείωση 4,48% λόγω διανομής αυξημένου μερίσματος κατά τη χρήση του 2019. Σημειωτέον ότι ούτε κατά το γ’ τρίμηνο του 2020 παρουσιάζονται ουσιαστικές μεταβολές σε σύγκριση με τα δημοσιευμένα αποτελέσματα του 6μήνου, ενώ η εταιρεία παραμένει με μηδενικό δανεισμό και ισχυρά ταμειακά διαθέσιμα.

«Δραστηριοποιούμαστε πλέον σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον, οι αλλαγές που επέρχονται στην αγορά είναι τεράστιες. Στην ΕΥΑΘ, μένουμε ασφαλείς και επενδύουμε με σειρά έργων στη βιωσιμότητα της επιχείρησης και την άμεση μετάβαση των υπηρεσιών της σε ένα ολοκληρωμένο ψηφιακό οικοσύστημα, ανάγκες που κατέδειξε περίτρανα η υγειονομική κρίση. Πέρα όμως από τις χρηματοοικονομικές μας επιδόσεις, με ουσιαστικές δράσεις εταιρικής υπευθυνότητας είμαστε δίπλα σε ευπαθείς ομάδες της τοπικής κοινωνίας, για να βοηθήσουμε στην άμβλυνση των επιπτώσεων του κοινωνικού και οικονομικού αποκλεισμού που επέφερε η πανδημία», επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ, Άνθιμος Αμανατίδης.

 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρηματιστήριο: Τράπεζες και rebalancing οδήγησαν σε αρνητικό φινάλε τον Φεβρουάριο

Με πιέσεις στις τράπεζες και αυξημένο τζίρο λόγωMSCI, ο ΓΔ έκλεισε πτωτικά,

Χρηματιστήριο: Δυναμική επιστροφή με αιχμή τις τράπεζες

Το Χρηματιστήριο αντέδρασε ανοδικά, με δυναμική επιστροφή αγοραστών στις συστημικές τράπεζες πριν

Χρηματιστήριο: : Μάχη ισορροπιών στο φινάλε – “Σβήστηκαν” οι πιέσεις στις δημοπρασίες

Χωρίς ουσιαστική μεταβολή ολοκληρώθηκε η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας στη Λεωφόρο Αθηνών.