Fitch: Η Τουρκία δεν στήριξε επαρκώς τη λίρα στη βύθισή της

2 λεπτά ανάγνωση
6 Νοεμβρίου 2020

Η Τουρκία δεν έχει κάνει αρκετά για να στηρίξει τη λίρα κατά τη διάρκεια της πτώσης της και τα αποθέματα συναλλάγματος και η εξωτερική χρηματοδότηση, παραμένουν δυνητικά αδύνατα σημεία, υπογραμμίζει σήμερα Παρασκευή ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings.

Όπως τονίζει ο οίκος οι κίνδυνοι αυτοί παραμονεύουν, παρόλο που οι αδυναμίες αυτές δεν έχουν επιδεινωθεί ραγδαίως, από τότε που υποβάθμισε τις προοπτικές της τουρκικής οικονομίας τον Αύγουστο.

Ο Ντάγκλας Ουίνσλοου, ο κύριος αναλυτής του οίκου Fitch για την Τουρκία, δήλωσε στο Reuters, ότι η περαιτέρω πίεση από το νόμισμα που βρίσκεται σε χαμηλά ιστορικά, τον υψηλό πληθωρισμό και τα εξαντλημένα συναλλαγματικά αποθέματα «θα ενισχύσουν σημαντικά τις πιθανότητες» αύξησης του βασικού επιτοκίου έως το τέλος του έτους.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο θα στοιχίσει στην ελληνική οικονομία ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή

Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις για

Fitch: Βραχύβια η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή – Ισχυρές άμυνες για την ελληνική οικονομία και τις τράπεζες

Η Fitch εκτιμά ότι η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή θα είναι βραχύβια.

Αγορές και αξιολογήσεις στο επίκεντρο: Ο Μάρτιος κρίνει το επόμενο βήμα της ελληνικής οικονομίας

Η επιτυχημένη πρώτη έξοδος της Ελλάδας στις αγορές για το 2026 δεν