Fitch: Η Τουρκία πρέπει να ανακόψει άμεσα την απότομη πτώση της λίρας

2 λεπτά ανάγνωση
9 Αυγούστου 2018

Η Τουρκία πρέπει να ανακόψει άμεσα την απότομη πτώση της λίρας, ανέφερε σήμερα ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Fitch. 

Η λίρα υποχώρησε σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο στην Κωνσταντινούπολη, καθώς η κίνηση των ΗΠΑ να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία για τον Αμερικανό πάστορα που έχει θέσει υπό κράτηση η Άγκυρα επέτεινε τις ανησυχίες που ήδη υπάρχουν για τον πληθωρισμό και τη γενικότερη οικονομική διαχείριση.

«Παρακολουθούμε στενά τα τρέχοντα γεγονότα», δήλωσε στο Reuters ο Πολ Γκέιμπλ, υψηλόβαθμος αναλυτής του οίκου Fitch. «Από τότε που λάβαμε την απόφαση (να υποβαθμίσουμε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Τουρκίας σε BB στις 13 Ιουλίου) το κλίμα στην αγορά έχει επιδεινωθεί περαιτέρω».

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο θα στοιχίσει στην ελληνική οικονομία ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή

Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις για

Fitch: Βραχύβια η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή – Ισχυρές άμυνες για την ελληνική οικονομία και τις τράπεζες

Η Fitch εκτιμά ότι η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή θα είναι βραχύβια.

Οι νέοι δασμοί 10% που ανήγγειλε ο Ντ. Τραμπ τέθηκαν σε ισχύ

Οι νέοι αμερικανικοί επιπρόσθετοι τελωνειακοί δασμοί ύψους 10%, που ανακοίνωσε πως θα