Fitch και Moody΄s υποβάθμισαν τη Ρωσία σε «junk»

2 λεπτά ανάγνωση
3 Μαρτίου 2022

Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ρωσίας κατά έξι βαθμίδες στην κατηγορία «junk» προχώρησαν οι οίκοι αξιολόγησης Fitch και Moody’s.

Οι οίκοι εκτιμούν ότι οι κυρώσεις που επέβαλε η Δύση κατά της Μόσχας, για την εισβολή στην Ουκρανία, θέτουν υπό αμφισβήτηση την ικανότητα της Ρωσίας να  εξυπηρετήσει το χρέος της και πως θα αποδυναμώσουν την οικονομία της.

Η Fitch υποβάθμισε την αξιολόγηση της Ρωσίας σε «Β» από «ΒΒΒ» και θέτει την αξιολόγηση σε «rating watch negative».

Η Moody’s ανέφερε πως υποβαθμίζει την αξιολόγηση της Ρωσίας σε «Β3» από «Baa3» επικαλούμενη τις σοβαρές κυρώσεις που έχουν επιβάλλει χώρες της Δύσης στη Ρωσία, ενώ σημειώνει πως η αξιολόγηση παραμένει υπό εξέταση για περαιτέρω υποβάθμιση.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρυσός κοντά στα $5.000 με μικρές διακυμάνσεις

Σταθεροποιητικά κινείται ο χρυσός κοντά στα ιστορικά υψηλά, με τους επενδυτές να

Γιατί η Ελλάδα «κλείνει» πρόωρα μνημονιακό χρέος €7 δισ. εν μέσω αβεβαιότητας

Σε περίοδο έντονης γεωπολιτικής πίεσης και μεταβλητότητας, η Ελλάδα προχωρά σε μια

Στις Βρυξέλλες ο Κ. Μητσοτάκης με φόντο την ενεργειακή απειλή

Σε κρίσιμη καμπή για την ευρωπαϊκή ενεργειακή και οικονομική ασφάλεια, ο Κυριάκος