Fitch και Moody΄s υποβάθμισαν τη Ρωσία σε «junk»

2 λεπτά ανάγνωση
3 Μαρτίου 2022

Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ρωσίας κατά έξι βαθμίδες στην κατηγορία «junk» προχώρησαν οι οίκοι αξιολόγησης Fitch και Moody’s.

Οι οίκοι εκτιμούν ότι οι κυρώσεις που επέβαλε η Δύση κατά της Μόσχας, για την εισβολή στην Ουκρανία, θέτουν υπό αμφισβήτηση την ικανότητα της Ρωσίας να  εξυπηρετήσει το χρέος της και πως θα αποδυναμώσουν την οικονομία της.

Η Fitch υποβάθμισε την αξιολόγηση της Ρωσίας σε «Β» από «ΒΒΒ» και θέτει την αξιολόγηση σε «rating watch negative».

Η Moody’s ανέφερε πως υποβαθμίζει την αξιολόγηση της Ρωσίας σε «Β3» από «Baa3» επικαλούμενη τις σοβαρές κυρώσεις που έχουν επιβάλλει χώρες της Δύσης στη Ρωσία, ενώ σημειώνει πως η αξιολόγηση παραμένει υπό εξέταση για περαιτέρω υποβάθμιση.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι «τιμωροί» των ομολόγων επέστρεψαν

Σε πολυετή υψηλά έχουν εκτοξευθεί τα κόστη δανεισμού διεθνώς, καθώς οι φόβοι

Fitch: Αναβάθμισε τη ΔΕΗ σε “BB”

Ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στο επενδυτικό σχέδιο της ΔΕΗ δίνει η Fitch Ratings.

ΟΟΣΑ: Ανθεκτική η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας – Στο 1,9% το 2026 – Στο 2% το 2027

Την διατήρηση ισχυρών ρυθμών ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας παρά την κρίση στη