Φλαμπουράρης: Η αξιολόγηση θα κλείσει γιατί αυτό επιβάλλει η λογική των πραγμάτων

3 λεπτά ανάγνωση
3 Μαρτίου 2017

Τη βεβαιότητα, ότι θα κλείσει η αξιολόγηση, εκφράζει σε συνέντευξη στην εφημερίδα “Ειδήσεις” του Σαββατοκύριακου ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης. “Η αξιολόγηση θα κλείσει, γιατί αυτό επιβάλλει η λογική των πραγμάτων”, λέει και προσθέτει ότι “έχει έρθει η ώρα” να μπει η χώρα στην ποσοτική χαλάρωση και να διευθετηθεί το ζήτημα του ελληνικού χρέους.

Ταυτόχρονα, ο κ. Φλαμπουράρης επαναλαμβάνει ότι το δημοσιονομικό κόστος των μέτρων θα είναι ίσο με αυτό των αντίμετρων και ξεκαθαρίζει: “Άρα, δεν λέμε ότι τελείωσε η λιτότητα, αλλά ότι δεν έχουμε επιπλέον λιτότητα και αυτό είναι θετικό”. Επίσης, τονίζει ότι οι συζητήσεις που διεξάγονται, για τις συντάξεις αφορούν την περίοδο 2021-2025, ενώ για το αφορολόγητο αφορούν το 2019 και μετά.

Τέλος, απαντώντας στην ερώτηση, εάν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος “θα κλείσει τον κύκλο του” στο υπουργείο Οικονομικών αν ολοκληρωθεί η συμφωνία, ο κ. Φλαμπουράρης αποσαφηνίζει ότι δεν διανοείται ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί. “Η απάντηση είναι σαφής. Ούτε διανοούμαι μια τέτοια επιλογή”, δηλώνει χαρακτηριστικά.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Real Polls: Στο 30,8% η ΝΔ -“Βυθίζεται” ο ΣΥΡΙΖΑ στο 3,9%

Την εικόνα της ενίσχυσης της δημοσκοπικής εικόνας  της ΝΔ   που για πρώτη

Pulse: Στο 31,5% η ΝΔ – 18 μονάδες η διαφορά από το ΠΑΣΟΚ – Πτώση και για Καρυστιανού

Μιάμιση μονάδα στην πρόθεση ψήφου και δύο στην εκτίμηση (ψήφου) κερδίζει η

Πόσο θα στοιχίσει στην ελληνική οικονομία ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή

Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις για