Focus: Ο Τσίπρας πανηγυρίζει – η Ελλάδα βουλιάζει

4 λεπτά ανάγνωση
7 Μαρτίου 2017

Ο γερμανικός Τύπος αναφέρεται στα νέα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που δείχνουν ότι το ελληνικό ΑΕΠ συρρικνώθηκε το τελευταίο τρίμηνο του 2016 κατά 1,1% έναντι του δ΄ τριμήνου του 2015 και κατά 1,2% έναντι του γ’ τριμήνου του 2016.

Υπό τον τίτλο «Ο Τσίπρας πανηγυρίζει για τα νέα στοιχεία – στην πραγματικότητα η χώρα του διολισθαίνει όλο και πιο βαθιά στην κρίση», η ηλεκτρονική έκδοση του Focus προβάλει βίντεο με απόσπασμα από την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, όπου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η χώρα έχει επιστρέψει ήδη σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης».

Το γερμανικό περιοδικό γράφει: «Με αυτά τα λόγια ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πανηγύρισε κατά τη διάρκεια υπουργικού συμβουλίου τις οικονομικές επιδόσεις της χώρας του για το 2016. Μόλις τρεις ώρες αργότερα ήρθε η προσγείωση από την Ελληνική Στατιστική Αρχή. Σύμφωνα με την υπηρεσία, η ύφεση που παρουσίασε η ελληνική οικονομία μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου του 2016 ήταν τρεις φορές μεγαλύτερη από τις προβλέψεις».

Η εφημερίδα Bild έχει τίτλο «Νέο σοκ για τους Έλληνες – συρρικνώθηκε η οικονομία», ενώ η ελβετική Neue Zürcher Zeitung σημειώνει ότι «διορθώθηκαν προς τα κάτω οι εκτιμήσεις για την οικονομία». Η Die Presse της Αυστρίας,υπογραμμίζει: «Συρρίκνωση αντί ανάπτυξης: διορθώνεται προς τα κάτω το ΑΕΠ της Ελλάδας».
 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

UBS: Το εντυπωσιακό comeback των ελληνικών ομολόγων

Από «παράδειγμα προς αποφυγή» στις διεθνείς αγορές χρέους, η Ελλάδα έχει εξελιχθεί

Δημοσιονομικοί κανόνες ΕΕ: επιστροφή στη λιτότητα ή «ευελιξία» για επενδύσεις;

Η συζήτηση για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ έχει επανέλθει δυναμικά

Το μεγάλο οικονομικό στοίχημα σε Ευρώπη και ΗΠΑ: Πληθωρισμός, επιτόκια και ανάπτυξη

Σε κοινό οικονομικό σταυροδρόμι βρίσκονται Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες.