Φτηνότερο κατά 15% το φυσικό αέριο από το νέο έτος

3 λεπτά ανάγνωση
27 Νοεμβρίου 2015

Σημαντικά μειωμένα τιμολόγια θα δουν από του χρόνου όσα νοικοκυριά καίνε φυσικό αέριο καθώς και οι βιομηχανίες, υπό την προϋπόθεση φυσικά οι εξελίξεις στη Συρία να μην ανατρέψουν την εδώ και έναν χρόνο συνεχιζόμενη πτωτική πορεία του πετρελαίου.

Σύμφωνα με Τα Νέα, η παρατεταμένη μείωση των διεθνών τιμών του πετρελαίου μεταφράζεται σε ανάλογη μείωση τιμών από τη ΔΕΠΑ και σε έκπτωση των τιμολογίων που θα εκδοθούν στις αρχές του έτους από τις τρεις Εταιρείες Παροχής Αερίου Αττικής, Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας.

Στην πολυπληθέστερη εξ αυτών, αυτήν της Αττικής με 320.000 πελάτες, τα οικιακά τιμολόγια για το πρώτο τρίμηνο, οπότε και τα καλοριφέρ λειτουργούν στο φουλ, εκτιμάται ότι θα είναι μειωμένα κατά 15% έναντι του αντίστοιχου φετινού διαστήματος. Μόνο την τελευταία διετία έχουν μειωθεί κατά 20%.

Η κατηγορία, ωστόσο, που θα καρπωθεί κυρίως το όφελος της μείωσης του πετρελαίου θα είναι η βιομηχανία. Τα συγκεκριμένα τιμολόγια υπολογίζεται ότι θα είναι 35% χαμηλότερα σε ετήσια βάση.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΣΦΑ: Τετραπλασιάστηκαν οι εξαγωγές φυσικού αερίου κατά το α΄3μηνο

Τετραπλασιάστηκαν οι εξαγωγές φυσικού αερίου κατά το πρώτο τρίμηνο του 2026, σύμφωνα

Νέο κύμα ακρίβειας: Πώς η ενέργεια αυξάνει τιμές σε καύσιμα και τρόφιμα

Ένα νέο κύμα ακρίβειας βρίσκεται προ των πυλών.

Goldman Sachs: Ενεργειακό σοκ «φρενάρει» την Ευρωζώνη – Πιέσεις σε ανάπτυξη και νέα άνοδος επιτοκίων

Σε τροχιά επιβράδυνσης εισέρχεται η οικονομία της Ευρωζώνης, σύμφωνα με τη νέα