Φτηνότερο κατά 15% το φυσικό αέριο από το νέο έτος

3 λεπτά ανάγνωση
27 Νοεμβρίου 2015

Σημαντικά μειωμένα τιμολόγια θα δουν από του χρόνου όσα νοικοκυριά καίνε φυσικό αέριο καθώς και οι βιομηχανίες, υπό την προϋπόθεση φυσικά οι εξελίξεις στη Συρία να μην ανατρέψουν την εδώ και έναν χρόνο συνεχιζόμενη πτωτική πορεία του πετρελαίου.

Σύμφωνα με Τα Νέα, η παρατεταμένη μείωση των διεθνών τιμών του πετρελαίου μεταφράζεται σε ανάλογη μείωση τιμών από τη ΔΕΠΑ και σε έκπτωση των τιμολογίων που θα εκδοθούν στις αρχές του έτους από τις τρεις Εταιρείες Παροχής Αερίου Αττικής, Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας.

Στην πολυπληθέστερη εξ αυτών, αυτήν της Αττικής με 320.000 πελάτες, τα οικιακά τιμολόγια για το πρώτο τρίμηνο, οπότε και τα καλοριφέρ λειτουργούν στο φουλ, εκτιμάται ότι θα είναι μειωμένα κατά 15% έναντι του αντίστοιχου φετινού διαστήματος. Μόνο την τελευταία διετία έχουν μειωθεί κατά 20%.

Η κατηγορία, ωστόσο, που θα καρπωθεί κυρίως το όφελος της μείωσης του πετρελαίου θα είναι η βιομηχανία. Τα συγκεκριμένα τιμολόγια υπολογίζεται ότι θα είναι 35% χαμηλότερα σε ετήσια βάση.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ΑΠΕ «γκρέμισαν» την τιμή ρεύματος: Βουτιά σχεδόν 50% στη χονδρική αγορά

Σημαντική αποκλιμάκωση καταγράφεται στη χονδρική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Νέο σοκ ακρίβειας φοβούνται οι αγορές στην Ευρώπη

Έντονη ανησυχία προκαλεί στις ευρωπαϊκές αγορές η πιθανότητα νέου κύματος πληθωρισμού.

Ενεργειακός συναγερμός: Άνοδος σε ρεύμα και φυσικό αέριο – Φόβοι για νέο κύμα ανατιμήσεων

Νέα άνοδο καταγράφουν οι τιμές στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.