Γερμανία: Ταξιτζήδες διαμαρτύρονται για την απελευθέρωση της αγοράς

4 λεπτά ανάγνωση
10 Απριλίου 2019

Μάταια περίμενε κανείς την Τετάρτη το μεσημέρι για ταξί. Σε περίπου 30 μεγάλες πόλεις της Γερμανίας όπως το Αμβούργο, το Ντίσελντορφ ή την Στουτγκάρδη οι οδηγοί των ταξί απεργούν. Στο Βερολίνο οι ταξιτζήδες πραγματοποιούν εκδήλωση διαμαρτυρίας μπροστά από την Πύλη του Βρανδεμβούργου. Χιλιάδες συμμετείχαν προηγουμένως σε αυτοκινητοπομπή στο κέντρο της πόλης.

Αιτία των κινητοποιήσεων είναι σχέδια του υπουργείου Μεταφορών να απελευθερώσει την αγορά των ταξί αλλά και των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων. Σημαντικά περιοριστικά μέτρα που ισχύουν για εταιρείες όπως η UBER και η MOIA καταργούνται. Με το σημερινό καθεστώς τα αυτοκίνητα αυτών των εταιρειών υποχρεούνται για παράδειγμα να επιστρέψουν στην έδρα της επιχείρησης πριν πάρουν νέο πελάτη. Μελλοντικά όμως οι οδηγοί τους θα έχουν τη δυνατότητα όπως και τα ταξί να παίρνουν πελάτες και όταν βρίσκονται καθ οδόν.

Κίνδυνος πτώχευσης

Η κατάργηση των περιοριστικών κανονισμών θα αυξήσει ακόμη περισσότερο τον ανταγωνισμό για τους 250.000 οδηγούς ταξί στη Γερμανία. Η Ομοσπονδιακή Ένωση Ταξί και Ενοικιαζόμενων Αυτοκινήτων (ΒΖΡ) εκφράζει φόβους πως πολλά από τα μέλη της θα πτωχεύσουν.

Σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους ταξιτζήδες, ο αρμόδιος υπουργός Μεταφορών και Συγκοινωνιών Αντρέας Σόιερ δηλώνει πως «τίποτα δεν έχει ακόμη αποφασιστεί και ούτε έχει καν ξεκινήσει η κοινοβουλευτική διαδικασία».

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Focus: Η Γερμανία μπορεί να διδαχθεί από την Ελλάδα στα θέματα κράτους πρόνοιας

Να διδαχθεί από την Ελλάδα στα θέματα κράτους πρόνοιας, καλεί το περιοδικό

Γερμανία: Στο 35% τα αποθέματα φυσικού αερίου

Εν μέσω χειμώνα και αντίξοων καιρικών συνθηκών, υπάρχει σημαντικά λιγότερο φυσικό αέριο

Γερμανία: Σχέδιο κατάργησης της οκτάωρης εργασίας

Την κατάργηση της οκτάωρης εργάσιμης ημέρας προωθεί το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας ζητώντας