Goldman Sachs: Στα μεγαλύτερα stories του καλοκαιριού οι ελληνικές μετοχές

5 λεπτά ανάγνωση
2 Μαΐου 2023

Την προτίμησή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών υπογραμμίζει η Goldman Sachs σε σημερινή της έκθεση, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι η ελληνική αγορά είναι από τις λίγες στο περιβάλλον των αναδυόμενων αγορών που αναμένεται να καταγράψουν ράλι άνω του 10% σε διάστημα 12μήνου, ενώ προβλέπει πως ο Γενικός Δείκτης θα σκαρφαλώσει στις 1.200 μονάδες.

Ενόψει του καλοκαιριού μάλιστα, χαρακτηρίζει την Ελλάδα την αγαπημένη της αγορά στην Ευρώπη, στο περιβάλλον των αναδυόμενων αγορών συνολικά.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει η αμερικάνικη τράπεζα, με αφορμή το ξεκίνημα του Μαΐου, έναν μήνα που θεωρείται ευρέως ο πιο αδύναμος από εποχική σκοπιά (μέση απόδοση Μαΐου -0,95%, σε σύγκριση με τον Απρίλιο που δίνει παραδοσιακά τον καλύτερο μηνιαίο μέσο όρο στο +2,63%), δίνει τις νέες τις προβλέψεις για τις αναδυόμενες αγορές, κρατώντας μία περισσότερο αμυντική στάση γενικότερα δεδομένης της έλλειψης δυνατότητας βραχυπρόθεσμης υπεραπόδοσης. Όπως τονίζει, βλέπει μερικές επιλεγμένες αγορές οι οποίες αναμένεται να δείξουν ανθεκτικότητα, μεταξύ των οποίων και το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ειδικά για την ελληνική αγορά, η Goldman Sachs επισημαίνει πως οι ελληνικές μετοχές εξακολουθούν να εμφανίζονται αρκετά φθηνές, ιδιαίτερα σε σχέση με τα τοπικά επιτόκια.

Σε βραχυπρόθεσμες χρονικές περιόδους, οι ελληνικές μετοχές (σε σχέση με τις μετοχές των αναδυόμενων αγορών) διαπραγματεύονται αρκετά “στενά” έναντι των μετοχών των μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών. Σε σχέση με άλλες μετοχές των αγορών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και Αφρικής (CEEMEA) προβλέπει υψηλότερες αποδόσεις στον MSCI Greece στο μέλλον (+ 9% έναντι CEEMEA +7% σε όρους τοπικού νομίσματος, και 15% έναντι 11% σε όρους δολαρίου ΗΠΑ).

Κούρταλη Ελευθερία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φ. Καραβίας: Μέρισμα €717 εκατ. με τρέχουσα μερισματική απόδοση 5,2%

Το 2025 σηματοδότησε ένα έτος εμπέδωσης και επέκτασης της στρατηγικής που υλοποιούμε

Χρηματιστήριο: Εβδομάδα διόρθωσης – Στο επίκεντρο η ΔΕΗ και η ΑΜΚ των €4 δισ.

Με απώλειες έκλεισε μια έντονα διορθωτική εβδομάδα στο Χρηματιστήριο, με το ενδιαφέρον

Πιέσεις στο Χρηματιστήριο – Τραπεζικό sell-off, βουτιά Aegean και επιλεκτικές άμυνες

Σε καθοδική τροχιά κινήθηκε τοΧρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη να παραμένει μόνιμα