GPO: Στις 6,3 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου

3 λεπτά ανάγνωση
18 Μαΐου 2023

Προβάδισμα 6,3  μονάδων στη Νέα Δημοκρατία –  διευρυμένο κατά 1,5 μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα, στις αρχές Απριλίου – καταγράφει στην πρόθεση ψήφου η δημοσκόπηση της GPO που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΤΑΡ με την Μάρα Ζαχαρέα, από τον Διευθυντή Ερευνών της εταιρείας Αντώνη Παπαργύρη.

Η προηγούμενη έρευνα είχε καταγράψει προβάδισμα 4,8 μονάδων για τη ΝΔ στην πρόθεση ψήφου.

Η NΔ συγκεντρώνει πλέον 33,8% στην πρόθεση ψήφου έναντι 27,5% του ΣΥΡΙΖΑ  και ακολουθούν: ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 8,8%, ΚΚΕ 6,6%, Ελληνική Λύση 3,5% και Μερα25 3,6%.

Η εκτίμηση ψήφου για τη ΝΔ κυμαίνεται από 34,5% ως 37,5% και για τον ΣΥΡΙΖΑ από 29,5% ως 31,5%. ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ 9% ως 11%. ΚΚΕ 6,5% ως 8%. Ελληνική Λύση και Μέρα25 3,5% ως 4,5%.

Το 48,1% θεωρεί ότι τα πράγματα θα είναι καλύτερα με κυβέρνηση ΝΔ τα επόμενα 4 χρόνια έναντι 29,6% που θεωρεί ότι θα είναι καλύτερα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Το 52,9% κρίνει θετικά και μάλλον θετικά την διακυβέρνηση της ΝΔ .

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός από το 46,8% έναντι 30,1% που θεωρεί καταλληλότερο τον Αλέξης Τσίπρα.

Το 55,7% προτιμά νέες εκλογές αν δεν προκύψει αυτοδυναμία λόγω της απλής αναλογικής και το 41,4% να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας.

Το 64,1% κρίνει αρνητικά και μάλλον αρνητικά τον ΣΥΡΙΖΑ στο ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

001dimoskopisi
002dimoskopisi
003dimoskopisi
004dimoskopisi
005dimoskopisi
006dimoskopisi
007dimoskopisi
007Adimoskopisi
008dimoskopisi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κ. Μπάρκας για την κάθοδο του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κινηθεί αντιπαραθετικά με τον Τσίπρα»

Η φράση του Κώστα Μπάρκα για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα

Π. Μαρινάκης: «Ακούω βερεσέ όσα λέει ο Τσίπρας – Έβαλε πάνω από τριάντα νέους φόρους»

Η δήλωση του Π. Μαρινάκη βάζει ξανά τον Αλέξη Τσίπρα απέναντι στο

Π. Παππάς για Α. Τσίπρα: «Είναι ο ολετήρας της Αριστεράς – Δεν έχει μάθει από τα λάθη του»

Ο Πέτρος Παππάς επιτέθηκε σκληρά στον Αλέξη Τσίπρα. Τον χαρακτήρισε «ολετήρα της