Η Ελλάδα θα συμμετάσχει στον 60ο μουσικό διαγωνισμό της Eurovision

3 λεπτά ανάγνωση
5 Δεκεμβρίου 2014

Τη συμμετοχή της Ελλάδας στον 6Οο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό της Eurovision, ανακοίνωσε χθες το απόγευμα η EBU (European Broadcasting Union), αμέσως μετά την ομόφωνη αποδοχή της ΝΕΡΙΤ ως πλήρους μέλους της από τη Γενική Συνέλευση της Ένωσης.

Η δημόσια τηλεόραση είχε καταθέσει φάκελο, ο οποίος θα εξεταζόταν για το αν πληροί τα κριτήρια, καθώς δεν είχε αναγνωριστεί από την EBU, τον φορέα που είναι υπεύθυνος για τον διαγωνισμό της Eurovision.

Στο δρόμο για τη Βιέννη βρίσκεται λοιπόν η Ελλάδα καθώς εκεί θα πραγματοποιηθεί ο φετινός μουσικός διαγωνισμός στις 19, 21 (Α΄ και Β΄ Ημιτελικός, αντιστοίχως) και 23 Μαΐου 2015 (Τελικός).

Η ΝΕΡΙΤ θα αναλάβει τη διεξαγωγή των απαραίτητων διαδικασιών για την ανάδειξη της ελληνικής συμμετοχής στον Διαγωνισμό, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη ξεκινήσει οι επαφές με δισκογραφικές εταιρείες για να συμμετέχουν στον προκριματικό διαγωνισμό που θα αποφασίσει για το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας.

Μετά και την ένταξη της ΝΕΡΙΤ στην EBU, ο αριθμός των συμμετεχουσών χωρών στη φετινή διοργάνωση ανέρχεται σε 39.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα €2,4 δισ. οι ελληνικές εξαγωγές προς τις ΗΠΑ το 2025

Σχεδόν αμετάβλητη παρέμεινε το 2025 η αξία των ελληνικών εξαγωγών προς τις

Ευ. Τσακαλώτος: «Η Ελλάδα θα σωθεί με ένταξη μεταναστών»

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υποστήριξε ότι η δημογραφική και αναπτυξιακή πρόκληση της χώρας

Sing for Greece 2026: Ο Akylas με το τραγούδι «Ferto» θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision

Ο Akylas θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη φετινή Eurovision με το τραγούδι