Η Ελλάδα θα συμμετάσχει στον 60ο μουσικό διαγωνισμό της Eurovision

3 λεπτά ανάγνωση
5 Δεκεμβρίου 2014

Τη συμμετοχή της Ελλάδας στον 6Οο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό της Eurovision, ανακοίνωσε χθες το απόγευμα η EBU (European Broadcasting Union), αμέσως μετά την ομόφωνη αποδοχή της ΝΕΡΙΤ ως πλήρους μέλους της από τη Γενική Συνέλευση της Ένωσης.

Η δημόσια τηλεόραση είχε καταθέσει φάκελο, ο οποίος θα εξεταζόταν για το αν πληροί τα κριτήρια, καθώς δεν είχε αναγνωριστεί από την EBU, τον φορέα που είναι υπεύθυνος για τον διαγωνισμό της Eurovision.

Στο δρόμο για τη Βιέννη βρίσκεται λοιπόν η Ελλάδα καθώς εκεί θα πραγματοποιηθεί ο φετινός μουσικός διαγωνισμός στις 19, 21 (Α΄ και Β΄ Ημιτελικός, αντιστοίχως) και 23 Μαΐου 2015 (Τελικός).

Η ΝΕΡΙΤ θα αναλάβει τη διεξαγωγή των απαραίτητων διαδικασιών για την ανάδειξη της ελληνικής συμμετοχής στον Διαγωνισμό, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη ξεκινήσει οι επαφές με δισκογραφικές εταιρείες για να συμμετέχουν στον προκριματικό διαγωνισμό που θα αποφασίσει για το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας.

Μετά και την ένταξη της ΝΕΡΙΤ στην EBU, ο αριθμός των συμμετεχουσών χωρών στη φετινή διοργάνωση ανέρχεται σε 39.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ελλάδα πρωταθλήτρια στην ΕΕ στη μείωση του χρέους με πτώση ρεκόρ 67 μονάδων

Τη μεγαλύτερη μείωση δημοσίου χρέους μεταξύ των «27» της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταγράφει

Εκταμίευση πόρων ύψους €1,18 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προς την Ελλάδα

Στην εκταμίευση πόρων ύψους 1,18 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και

ΔΝΤ: Θεαματική μείωση του ελληνικού χρέους έως το 2031 – Κάτω από τον μέσο όρο των ανεπτυγμένων οικονομιών

Σε τροχιά εντυπωσιακής αποκλιμάκωσης εισέρχεται το ελληνικό δημόσιο χρέος, σύμφωνα με τις