ΗΠΑ: Σε ισχύ οι δασμοί ύψους $34 δισ. σε κινεζικά προϊόντα

2 λεπτά ανάγνωση
6 Ιουλίου 2018

Σε εφαρμογή τίθενται από την Παρασκευή οι προαναγγελθέντες αμερικανικοί δασμοί 25%, συνολικού ύψους 34 δισεκ. δολαρίων (29 δισεκ. ευρώ) στα εισαγόμενα κινεζικά προϊόντα, με το Πεκίνο να έχει προειδοποιήσει για ανάλογη απάντηση. 

Οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι θα επιβάλλουν τους νέους δασμούς από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (ώρα Ουάσινγκτον). Οι επιπλέον δασμοί που αποφάσισε ο Ντόναλντ Τραμπ σηματοδοτούν μια σημαντική κλιμάκωση της εμπορικής διαμάχης μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου που προκάλεσε αναταραχές στις διεθνείς αγορές.

Ο κλιμακούμενος εμπορικός πόλεμος αναμένεται να βλάψει το παγκόσμιο εμπόριο και την ανάπτυξη.

Σύμφωνα με το ΒBC, η κίνηση Τραμπ αποτελεί μέρος της ατζέντας προστατευτισμού του προέδρου των ΗΠΑ η οποία υπονόμευσε τις πολιτικές ελευθέρων συναλλαγών που έχουν διαμορφώσει την παγκόσμια αγορά τις τελευταίες δεκαετίες.

 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ευρώπη είναι πλέον, de facto, το ασφαλέστερο περιουσιακό στοιχείο στον κόσμο

Οι ΗΠΑ έχουν χάσει πλέον την αίγλη που είχαν στο παγκόσμιο χρηματοοικονομικό

Παγκόσμιο sell-off στα ομόλογα – Σενάρια αύξησης επιτοκίων από την ΕΚΤ λόγω ενέργειας

Σε τροχιά έντονης διόρθωσης κινούνται τα κρατικά ομόλογα παγκοσμίως.

Ντ. Μπακογιάννη: «Η Ελλάδα δεν πρόκειται να εμπλακεί, δεν είναι μέρος αυτού το προβλήματος»

Η Ντόρα Μπακογιάννη ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να εμπλακεί στη