ΗΠΑ: Στο 3,9% του ΑΕΠ το δημοσιονομικό έλλειμμα – υψηλό 6ετίας

2 λεπτά ανάγνωση
15 Οκτωβρίου 2018

Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2012 εκτινάχθηκε το δημοσιονομικό έλλειμμα των ΗΠΑ για το έτος Οκτωβρίου 2017 – Σεπτεμβρίου 2018.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, το έλλειμμα στον αμερικανικό προϋπολογισμό διαμορφώθηκε στα 779 δισ. δολάρια, καταγράφοντας αύξηση 113 δισ. δολαρίων σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η άνοδος του ελλείμματος οφείλεται στην αύξηση των δαπανών και στη διατήρηση των εσόδων σχεδόν στα ίδια επίπεδα.

Συγκεκριμένα, οι δαπάνες ενισχύθηκαν κατά 127 δισ. δολάρια ή κατά 3,2% του ΑΕΠ, ενώ τα δημόσια έσοδα σημείωσαν οριακή άνοδο της τάξης των 14 δισ. δολαρίων (0,4% του ΑΕΠ). Σε επίπεδο ΑΕΠ, το δημοσιονομικό έλλειμμα διαμορφώθηκε στο 3,9% καταγράφοντας αύξηση κατά 0,4 ποσοστιαίες μονάδες.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ευρώπη είναι πλέον, de facto, το ασφαλέστερο περιουσιακό στοιχείο στον κόσμο

Οι ΗΠΑ έχουν χάσει πλέον την αίγλη που είχαν στο παγκόσμιο χρηματοοικονομικό

Παγκόσμιο sell-off στα ομόλογα – Σενάρια αύξησης επιτοκίων από την ΕΚΤ λόγω ενέργειας

Σε τροχιά έντονης διόρθωσης κινούνται τα κρατικά ομόλογα παγκοσμίως.

Ντ. Μπακογιάννη: «Η Ελλάδα δεν πρόκειται να εμπλακεί, δεν είναι μέρος αυτού το προβλήματος»

Η Ντόρα Μπακογιάννη ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να εμπλακεί στη