Ήπια άνοδος για τις ευρωαγορές

2 λεπτά ανάγνωση
9 Μαΐου 2017

Ήπια ανοδικά κινούνται οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες σήμερα, με τις τιμές του πετρελαίου να κατακτούν το χαμένο έδαφος λόγω της αισιοδοξίας που πυροδοτεί η πιθανότητα επέκτασης της συμφωνίας του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής.

Ο πανευρωπαϊκός European Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,18%, με τους περισσότερους τομείς και τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια σε θετικό έδαφος. Ο Euro Stoxx 50 σημειώνει κέρδη 0,39%.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός Dax ενισχύεται κατά 0,29%, ο γαλλικός CAC καταγράφει κέρδη 0,31% και ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει άνοδο της τάξης του 0,13%. Στην Ελβετία ο SMI κερδίζει οριακά 0,07%.

Στην περιφέρεια τώρα, ο ισπανικός IBEX ενισχύεται κατά 0,21%, ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει κέρδη 0,51%, ενώ αντίθετα ο πορτογαλικός PSI χάνει 0,42%.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα Πειραιώς: Σε περιβάλλον αυξημένων προκλήσεων η παγκόσμια οικονομία

Με τη σύρραξη στη Μέση Ανατολή να μετρά ήδη τρεις εβδομάδες και,

Συναγερμός στην Ευρώπη μετά το χτύπημα Ισραήλ – Στο τραπέζι ΕΦΚ και έκτακτα μέτρα

Η επίθεση του Ισραήλ σε ενεργειακές εγκαταστάσεις του Ιράν ανεβάζει κατακόρυφα την

Ανθεκτικός αλλά επίμονος πληθωρισμός: Το «αγκάθι» που δεν υποχωρεί σε ΗΠΑ και Ευρώπη

Ο πληθωρισμός μπορεί να έχει αποκλιμακωθεί από τα υψηλά της περιόδου 2022-2023,