Ισπανία: Παραμένει σε τροχιά ανάκαμψης

2 λεπτά ανάγνωση
27 Νοεμβρίου 2014

Σε τροχιά ανάκαμψης παρέμεινε η ισπανική οικονομία το τρίτο τρίμηνο του 2014, όπως προκύπτει από τα τελικά στοιχεία για την εν λόγω περίοδο, τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Ειδικότερα, το ΑΕΠ της τέταρτης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης αυξήθηκε κατά 0,5% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο, ενώ σε ετήσια βάση σημείωσε αύξηση 1,6%.

Τα στοιχεία ήταν σε αντιστοιχία με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις της ισπανικής στατιστικής υπηρεσίας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ισπανική οικονομία αναπτύσσεται με σταθερό ρυθμό – αρκετά πάνω από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης – από τότε που εξήλθε από την ύφεση, πριν από περίπου έναν χρόνο. Στο δεύτερο τρίμηνο του 2014 το ΑΕΠ είχε αυξηθεί κατά 0,6%.
 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ευρώπη είναι πλέον, de facto, το ασφαλέστερο περιουσιακό στοιχείο στον κόσμο

Οι ΗΠΑ έχουν χάσει πλέον την αίγλη που είχαν στο παγκόσμιο χρηματοοικονομικό

Sell off σε Ελλάδα και Ευρωαγορές – Οι αγορές υποχωρούν υπό το βάρος της κρίσης στη Μέση Ανατολή

Ο Μάρτιος άρχισε με έντονες πιέσεις στο ελληνικό χρηματιστήριο, λόγω κλιμάκωσης στη

Οι νέοι δασμοί 10% που ανήγγειλε ο Ντ. Τραμπ τέθηκαν σε ισχύ

Οι νέοι αμερικανικοί επιπρόσθετοι τελωνειακοί δασμοί ύψους 10%, που ανακοίνωσε πως θα