JP Morgan: Βλέπει πτώση στις αποδόσεις των ομολόγων το 2023

1 λεπτό ανάγνωση
25 Νοεμβρίου 2022

Οι αποδόσεις στα παγκόσμια ομόλογα αναμένεται να υποχωρήσουν ελαφρώς το 2023 καθώς η ισορροπία μεταξύ ζήτησης και προσφοράς θα βελτιωθεί κατά $1 τρισ. όπως αναφέρουν σε σημείωμα τους οι αναλυτές της JP Morgan.

Το επόμενο έτος θα υπάρξει συρρίκνωση της παγκόσμιας ζήτησης σε ομόλογα κατά $700 δισ. σε σύγκριση με το 2022, ενώ η προσφορά ομολόγων αναμένεται να υποχωρήσει κατά 1,6 τρισ. δολ. αναφέρουν οι αναλυτές της J.P. Morgan όπως μεταδίδει το Reuters.

Η τράπεζα της Wall Street εκτιμά ότι η βελτίωση κατά $1 τρισ. στο ισοζύγιο προσφοράς-ζήτησης θα σηματοδοτούσε καθοδική πίεση στις αποδόσεις κατά περίπου 40 μονάδες βάσης.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τί φέρνει η αναβάθμιση της MSCI για το χρηματιστήριο και την οικονομία

Η απόφαση και της MSCI να αναβαθμίσει την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά στην κατηγορία των

ΟΔΔΗΧ: Στα €507 εκατ. οι προσφορές για την επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου – Υπερκάλυψη κατά 2,03 φορές

Με υπερκάλυψη και αύξηση της απόδοσης ολοκληρώθηκε η επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου

Ενεργειακό σοκ και ομόλογα: Ο πόλεμος ανεβάζει επιτόκια και πιέζει την οικονομία

Η κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή προκαλεί ήδη ισχυρές αναταράξεις στην