Κ. Λουρόπουλος: “Το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ είναι ασφαλές και απολύτως νόμιμο”

4 λεπτά ανάγνωση
5 Σεπτεμβρίου 2013

“Θόρυβος και όχι ουσία” είναι το θέμα του μονοπωλίου, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ Κωνσταντίνος Λουρόπουλος, μιλώντας στο CNBC. Όπως τόνισε, το μονοπώλιο του οργανισμού είναι ασφαλές και απολύτως νόμιμο. “Είναι ένα θέμα στο οποίο πολεμήσαμε επιτυχώς στο παρελθόν και κερδίσαμε όλες τις μάχες”, τόνισε, εξηγώντας ότι μένει να ανακοινωθεί, τον επόμενο μήνα, η τελική απόφαση του ελληνικού Ανώτατου Δικαστηρίου.

Αναφέρθηκε στις δυσκολίες που προέκυψαν στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης επισημαίνοντας ότι έγινε με απόλυτη διαφάνεια, γεγονός που αναγνωρίζεται από όλο τον κόσμο.

Ο κ. Λουρόπουλος σε ερώτηση σχετικά με το θέμα του μονοπωλίου και τις αντιδράσεις των ευρωπαίων «παικτών» υπογράμμισε ότι έχουν δοθεί πολλές μάχες γύρω από αυτό το ζήτημα στο παρελθόν όλες με επιτυχία, προσθέτοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση αλλά και οι ρυθμιστικές αρχές έχουν προχωρήσει σε μια σειρά από μέτρα που διασφαλίζουν τη νομιμότητα του μονοπωλίου και της σωστής λειτουργίας των τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η επιτυχημένη αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλες ελληνικές επιχειρήσεις. Γιατί, όπως είπε, δεν ήταν καθόλου προφανές ότι η αποκρατικοποίηση θα είχε αίσιο τέλος. “Υπήρχαν πολλά ζητήματα, χρειάστηκε να δημιουργηθούν νέοι νόμοι, το κάναμε γρήγορα και με διαφάνεια και ο κόσμος το αναγνωρίζει”, τόνισε.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ειδησεις ελληνικου χρηματιστηριου

Υποχώρηση €5,18 δισ. στις καταθέσεις τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την ΤτΕ

Οι καταθέσεις ιδιωτικού τομέα μειώθηκαν κατά 5,184 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο 2026,

Ευ. Τσακαλώτος: «Η Ελλάδα θα σωθεί με ένταξη μεταναστών»

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υποστήριξε ότι η δημογραφική και αναπτυξιακή πρόκληση της χώρας

JP Morgan: Το 2026 η μεγάλη επιστροφή της Ελλάδας στις Ανεπτυγμένες Αγορές – Οι ροές, τα ρίσκα και οι “εκλεκτές” μετοχές

Η JP Morgan βλέπει το 2026 ως έτος αναβάθμισης της Ελλάδας σε