Καμία αλλαγή του QE3 από την FED

3 λεπτά ανάγνωση
31 Οκτωβρίου 2013

Με τα οικονομικά στοιχεία της Αμερικής να μην επιτρέπουν το ‘taper’ αλλά και με τα προβλήματα που «γέννησε» το shutdown, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ διατηρεί το πρόγραμμα νομισματικής πολιτικής και αυτό το μήνα χωρίς αλλαγή.

Αυτό ήταν το στοιχείο που αποτιμούσαν οι αγορές τις προηγούμενες ημέρες και οδηγούσαν τους χρηματιστηριακούς δείκτες σε νέα ιστορικά υψηλά. Μετά τις αποφάσεις της FED είδαμε την ισοτιμία του EUR/USD να επιστρέφει στα προηγούμενα υψηλά 2013 στο 1.3700 και το USD/JPY να περνάει πάνω από τα επίπεδα του 98.50.

Ο χρυσός δέχτηκε πιέσεις και πέρασε κάτω από τα $1.340, με τον DAX και τον S&P500 να διορθώνουν από τα υψηλά.

* Το επενδυτικό συναίσθημα της Γερμανίας Gfk ανακοινώθηκε πριν λίγο μειωμένο στο 7.0 έναντι 7.2 με το EUR/USD να δέχεται πιέσεις. Άλλες σημαντικές ανακοινώσεις της ημέρας όπως είναι ο πληθωρισμός και η ανεργία της Ευρωζώνης στις 12:00 αλλά και το ΑΕΠ του Καναδά στις 14:30. Η σημαντικότερη ανακοίνωση όμως της ημέρας είναι οι αρχικές αιτήσεις ανεργίας των ΗΠΑ και ο δείκτης PMI του Chicago.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Fed: Τα νέα στοιχεία πληθωρισμού αλλάζουν τα δεδομένα στις ΗΠΑ

Οι πρόσφατες ενδείξεις για τον αμερικανικό πληθωρισμό δημιουργούν ανακατατάξεις στη χρηματοπιστωτική κοινότητα

Οι νέοι δασμοί 10% που ανήγγειλε ο Ντ. Τραμπ τέθηκαν σε ισχύ

Οι νέοι αμερικανικοί επιπρόσθετοι τελωνειακοί δασμοί ύψους 10%, που ανακοίνωσε πως θα

ΗΠΑ: Σημαντική επιβράδυνση της οικονομίας με ανάπτυξη μόλις 1,4% στο δ’ τρίμηνο

Η αμερικανική οικονομία κατέγραψε αισθητή επιβράδυνση στο τέταρτο τρίμηνο.