Κατά 24,7% υποχώρησε ο τζίρος στο λιανικό εμπόριο τον Απρίλιο

2 λεπτά ανάγνωση
30 Ιουνίου 2020

Σημαντική υποχώρηση κατέγραψε ο τζίρος στο λιανικό εμπόριο τον Απρίλιο. Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών κατά τον μήνα Απρίλιο 2020, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Απριλίου 2019, παρουσίασε μείωση 24,7% και σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2020, μείωση 23,3%.

Με βάση την ΕΛΣΤΑΤ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψε ο κλάδος των “βιβλίων – χαρτικών” με πτώση 53,1%. Ακολούθησαν τα “καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων” με κάμψη 42,5%, τα “τρόφιμα-ποτά-καπνός” με μείωση 24,6%, ενώ οριακή αύξηση κατέγραψαν τα “φαρμακευτικά – καλλυντικά”. Αύξηση 8,6% του τζίρου κατέγραψαν τα “Μεγάλα καταστήματα τροφίμων”.

Ο Γενικός Δείκτης Όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές), κατά τον μήνα Απρίλιο 2020, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Απριλίου 2019, παρουσίασε μείωση 24,8% και σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2020 μείωση 23,1%.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρηματιστήριο: Οριακά κέρδη για τρίτη ημέρα – «Έσβησε» το ράλι στο κλείσιμο

Με θετικό πρόσημο αλλά εμφανή απώλεια δυναμικής ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση το Χρηματιστήριο

Ανατροπή στο Χρηματιστήριο με «οδηγό» ενέργεια και τουρισμό – Κλείσιμο σε θετικό έδαφος

Σε δύο διαφορετικές φάσεις εξελίχθηκε η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας στη Λεωφόρο

Χρηματιστήριο: Μεταβλητότητα και τραπεζικές πιέσεις, αλλά θετική εβδομάδα για τον ΓΔ

Με ήπια κέρδη αλλά έντονη μεταβλητότητα ολοκληρώθηκε η εβδομάδα στη Λεωφόρο Αθηνών.