Κατσίκης: «Εθνική ήττα – συντελείται πολιτικό και εθνικό λάθος για να μην το πω έγκλημα»

5 λεπτά ανάγνωση
13 Ιουνίου 2018

Την άποψη ότι η κυβέρνηση δεν έχει τη νομιμοποίηση να κάνει συμφωνία για το Σκοπιανό με συμφωνία πρωθυπουργών και υπουργών Εξωτερικών διατύπωσε στο ΘΕΜΑ 104,6  ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Κώστας Κατσίκης.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ έκανε λόγο για «εθνική ήττα» προσθέτοντας ότι «συντελείται πολιτικό και εθνικό λάθος για να μην το πω έγκλημα».

«Παραβιάζεται το άρθρο 24 του Συντάγματος γιατί αυτό αναφέρεται στην εθνική μας κληρονομιά που δεν μπορεί να γίνεται δώρο» συνέχισε ο κ. Κατσίκης τονίζοντας ότι με τη συμφωνία ο Βορράς της Ελλάδας γίνεται νότια Μακεδονία.

«Πώς μια συμφωνία συνάπτεται μεταξύ δύο πρωθυπουργών χωρίς κύρωση από τα δύο κοινοβούλια;» αναρωτήθηκε ο κ. Κατσίκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο η συμφωνία «δεν θα μπορέσει ποτέ να φτάσει στην τελική της φάση προκειμένου να υπάρξει επικύρωσή της από τη Βουλή».

«Αν στην αδόκητο περίπτωση αυτό έρθει στη Βουλή πιστεύω ακράδαντα ότι δεν θα περάσει όχι μόνο γιατί εμείς θα καταψηφίσουμε αλλά και γιατί δεν θα έχει τη στήριξη από τις άλλες δυνάμεις για να περάσει» πρόσθεσε ο κ. Κατσίκης.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, πάντως, αρνήθηκε να τοποθετηθεί για το τι θα κάνει το κόμμα του σε περίπτωση που κατατεθεί πρόταση μομφής από την αντιπολίτευση κατά της κυβέρνησης απαντώντας στο σχετικό ερώτημα: «είχαμε μια πλειάδα νομοσχεδίων όπως αυτά για τα ομόφυλα ζευγάρια, την αποτέφρωση νεκρών κ.α. Αυτά ποιοι τα στήριξαν; ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τα στήριξαν. Αυτοί θα κάνουν τη μομφή;».

Επανέλαβε, τέλος, ότι οι ΑΝΕΛ «για δύο λόγους κάναμε τη συγκυβέρνηση για την έξοδο από τα μνημόνια και την αντιμετώπιση της διαφθοράς».

Πηγή: TheToc

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο τραπέζι η αναθεώρηση του Συντάγματος – Το δύσκολο στοίχημα Μητσοτάκη

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την εκκίνηση της συνταγματικής αναθεώρησης.

Σπ. Μπιμπίλας: «Βουλευτής είπε σε μένα: “Να σταματήσει το καρότο να μιλάει”»

Ο Σπύρος Μπιμπίλας αποκάλυψε ένα περιστατικό που, όπως τόνισε, αποτυπώνει το τοξικό

Η μεγάλη εικόνα

Η Βουλή διαρκώς νομοθετεί.  Νόμοι εκδίδονται σωρηδόν με μεγάλη, ή μικρή κυρίως,