Κέρδη εκ νέου στην Ευρώπη

3 λεπτά ανάγνωση
23 Δεκεμβρίου 2013

Με άνοδο άνοιξαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, διευρύνοντας τα κέρδη της Παρασκευής, καθώς η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στις βελτιωμένες προοπτικές για την αμερικανική οικονομία μετά την απόφαση της Fed να ξεκινήσει σταδιακά το tapering.

Ο όγκος των συναλλαγών αναμένεται να παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα αυτή την εβδομάδα, με τις περισσότερες αγορές να παραμένουν κλειστές την Τετάρτη και την Πέμπτη λόγω Χριστουγέννων.

Τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για το αμερικανικό ΑΕΠ προσφέρουν στήριγμα σήμερα στις ευρωπαϊκές μετοχές και ο δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχύεται, στα πρώτα λεπτά των συναλλαγών, κατά 0,2% στις 1.290,26 μονάδες, έπειτα από άνοδο 0,5% που σημείωσε την Παρασκευή.

Κέρδη 0,2% καταγράφει και ο δείκτης των blue chip της Ευρωζώνης Euro STOXX 50, ο οποίος διαμορφώνεται στις 3.056,36 μονάδες.

Επικεφαλής της ανόδου έχει τεθεί η μετοχή της Bureau Veritas, η οποία ενισχύεται κατά 3,3%, μετά την ανακοίνωση της γαλλικής εταιρείας ότι εξαγόρασε την καναδική Maxxam Analytics International Corporation.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρυσός κοντά στα $5.000 με μικρές διακυμάνσεις

Σταθεροποιητικά κινείται ο χρυσός κοντά στα ιστορικά υψηλά, με τους επενδυτές να

Ανθεκτικός αλλά επίμονος πληθωρισμός: Το «αγκάθι» που δεν υποχωρεί σε ΗΠΑ και Ευρώπη

Ο πληθωρισμός μπορεί να έχει αποκλιμακωθεί από τα υψηλά της περιόδου 2022-2023,

Fed και ΕΚΤ σε κρίσιμο σταυροδρόμι: Ενέργεια, πληθωρισμός και το δύσκολο δίλημμα των επιτοκίων

Σε ένα ιδιαίτερα περίπλοκο οικονομικό περιβάλλον καλούνται να κινηθούν η Fed και