Κερέ: Το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ μπορεί να προσαρμοστεί

2 λεπτά ανάγνωση
11 Δεκεμβρίου 2015

Το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι ευέλικτο και μπορεί να προσαρμοστεί αν κριθεί απαραίτητο, τόνισε στο πρακτορείο Reuters το μέλος της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ.

Σύμφωνα με τον κ. Κερέ ο κίνδυνος του αποπληθωρισμού «έχει φύγει από το τραπέζι», εντούτοις «αν δούμε πως υπάρχει κίνδυνος ο πληθωρισμός να απέχει πολύ από το 2%, τότε μπορούμε να προσαρμόσουμε το πρόγραμμα».

Η ΕΚΤ, η οποία μείωσε την περασμένη εβδομάδα το επιτόκιο καταθέσεων και παράτεινε την ισχύ του προγράμματος αγοράς ομολόγων, δεν επικεντρώνεται στην Fed όταν ορίζει ταεπιτόκιά της, όμως η αμερικανική νομισματική πολιτική πρέπει να λαμβάνεται υπ όψιν.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ομόλογα: Πάνω από $2,5 τρισ. “εξαϋλώθηκαν” λόγω του πολέμου στο Ιράν

Ισχυρούς τριγμούς καταγράφει η παγκόσμια αγορά ομολόγων, με τις απώλειες να ξεπερνούν

Goldman Sachs: Ενεργειακό σοκ «φρενάρει» την Ευρωζώνη – Πιέσεις σε ανάπτυξη και νέα άνοδος επιτοκίων

Σε τροχιά επιβράδυνσης εισέρχεται η οικονομία της Ευρωζώνης, σύμφωνα με τη νέα

Τράπεζα Πειραιώς: Σε περιβάλλον αυξημένων προκλήσεων η παγκόσμια οικονομία

Με τη σύρραξη στη Μέση Ανατολή να μετρά ήδη τρεις εβδομάδες και,