Κίνα: Επιβραδύνθηκε ελαφρώς η ανάπτυξη στο β΄3μηνο – στο 6,7%

2 λεπτά ανάγνωση
16 Ιουλίου 2018

Επιβραδύνθηκε ο ρυθμός ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας στο β΄ τρίμηνο, καθώς η εκκαθάριση του δημοσίου χρέους που τέθηκε ως προτεραιότητα, είχε τις επιδράσεις της προτού η ανάπτυξη υποστεί πλήγμα από την εμπορική διαμάχη με τις ΗΠΑ.

Η οικονομία αναπτύχθηκε 6,7% στο β΄ τρίμηνο σε σχέση με το περασμένο έτος, ελαφρώς χαμηλότερα από το 6,8% στο προηγούμενο τρίμηνο, αντίστοιχα με τις εκτιμήσεις. Για το α΄ εξάμηνο, η οικονομία εμφάνισε ανάπτυξη 6,8%.

Με την ανάπτυξη να παραμένει υψηλότερα του στόχου για 6,5% φέτος, οι ενδείξεις επιβράδυνσης είχαν συσσωρευτεί τους τελευταίους μήνες, με την αποδυνάμωση των επενδύσεων σε υποδομές και εργοστάσια.

Ένα μεγάλο μέρος της επιβράδυνσης έχει αποδοθεί στην πρωτοβουλία του Πεκίνου για τον περιορισμό του δανεισμού, κάτι που κατέστησε πιο δύσκολη την πίστωση για κάποιες επιχειρήσεις.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ευρώπη σε σταυροδρόμι: Η απόφαση που θα καθορίσει το μέλλον της οικονομίας

Η ευρωπαϊκή οικονομία βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι.

Το μεγάλο οικονομικό στοίχημα σε Ευρώπη και ΗΠΑ: Πληθωρισμός, επιτόκια και ανάπτυξη

Σε κοινό οικονομικό σταυροδρόμι βρίσκονται Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες.

S&P: Σύγκλιση της Ελλάδας με την Ευρωζώνη και ισχυρό σήμα για νέα αναβάθμιση

Θετική δυναμική για την ελληνική οικονομία και σαφές μήνυμα σύγκλισης με τον