Κλείνει για μία εβδομάδα η Βουλή σε ένδειξη πένθους για τον θάνατο της Φ. Γεννηματά

8 λεπτά ανάγνωση
25 Οκτωβρίου 2021

Την αναβολή όλων των κοινοβουλευτικών εργασιών της τρέχουσας εβδομάδας ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού της μνήμης της Φώφης Γεννηματά ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας μετά από συνεννόηση με τον πρωθυπουργό και τα κόμματα.

«Η σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας ξεκινά και τελειώνει υπο την καταθλιπτική σκιά της ανακοίνωσης της εκδημίας της Φώφης Γεννηματά Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής και διακεκριμένης κοινοβουλευτικού» είπε ο κ. Τασούλας ανοίγοντας την σύντομη συνεδρίαση της Ολομέλειας για να προσθέσει «Η θλίψη και η συντριβή που όλες κι όλοι νιώθουμε και που αντιπροσωπεύει πιστά σύσσωμο τον ελληνικό λαό μας επιβάλλει στοιχειωδώς να αποφασίσουμε την διακοπή των εργασιών του κοινοβουλίου αυτή την εβδομάδα ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στη μνήμη της.

Πριν από ελάχιστα λεπτά συνομίλησα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που μόλις προσγειώθηκε στο Ριάντ καιο και συμφωνήσαμε να παγώσει το νομοθετικό έργο αυτή την εβδομάδα και με τα υπόλοιπα κόμματα συμφωνήσαμε ομοφώνως να παγώσει το έργο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Η Βουλή των Ελλήνων σήμερα α γίνεται κοινωνός του τραγικού νέου. Σε συνεδρίαση της Ολομέλειας που θα συναποφασίσουμε θα συνεννοηθούμε να τιμήσουμε την μνήμη μιας άξιας γυναίκας και αφοσιωμένης μητέρας αγαπητής συναδέλφου και πολιτικού που παρά τα τεράστια προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε, μέχρι την τελευταία στιγμή στα μάτια όλων μας ήταν φέρελπις

Η Φώφη Γεννηματά αρχηγός του ΠΑΣΟΚ από το 2015 και του ΚΙΝΑΛ από το 2017 υπηρέτησε με αφοσίωση σημαντικά υπουργεία υπό τις οδηγίες του Γιώργου Παπανδρέου του Λουκά Παπαδήμου και του Αντώνη Σαμαρά. Υπηρέτησε τοπική αυτοδιοίκηση ως υπερνομάρχης Αθηνών και εξελέγη πολλές φορές βουλευτής έχοντας την λαϊκή στήριξη πάντα να την συνοδεύει. Αναλαμβανόμενοι το πλήγμα που υπέστη η οικογένειά της από την τελευταία και ανεπανάληπτη δυστυχώς περιπέτεια της υγείας της που είχε απίστευτα ραγδαία επιδείνωση οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι η σύζυγος και μητέρα τους υπήρξε συνάδελφος που όλοι και όλες εκτιμούσαμε και θαυμάζαμε. Τώρα που έχουμε την εικόνα της δεινής αναμέτρησης με τον καρκίνο αντιλαμβανόμαστε το παθος της για την δημόσια υγεία για το εθνικό σύστημα της δημόσιας υγείας και την εμμονή της διαχρονικά να στηρίξει αυτό που και ο πατέρας της ξεκίνησε και η ίδια συνέχισε και στην μνήμη της θα πρέπει να το υποσχεθούμε «την Δημόσια Υγεία και τα μάτια μας». Εκφράζω εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων τα ειλικρινή συλλυπητήρια».

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κ. Μητσοτάκης στη Βουλή με φόντο τη Μέση Ανατολή – Μήνυμα στήριξης στην Κύπρο και ανησυχία για την οικονομία

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να μιλήσει στη Βουλή.

Κυρ. Μητσοτάκης: Το πρώτο εξάμηνο του 2025 το ρεύμα στην Ελλάδα ήταν 21% φθηνότερο από την υπόλοιπη Ευρώπη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, απάντησε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής

Σπ. Μπιμπίλας για Ζ. Κωνσταντοπούλου: «Έχω αισθανθεί ότι ξεπέρασε το όριο»

Όταν η κριτική προέρχεται πλέον εκ των έσω, το πολιτικό μήνυμα αποκτά