Λαγκάρντ: Το ελληνικό σχέδιο δεν μπορεί να είναι μόνο υποσχέσεις για αυξήσεις φόρων

3 λεπτά ανάγνωση
24 Ιουνίου 2015

Το ελληνικό σχέδιο για μεταρρυθμίσεις δεν είναι δυνατό να στηριχθεί αποκλειστικά σε υποσχέσεις για αυξήσεις φόρων, διαμήνυσε η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γαλλικό περιοδικό Challenges, καθώς κλιμακώνεται η προσπάθεια για εξεύρεση κοινού τόπου στη διαπραγμάτευση, με το ΔΝΤ να αντιτίθεται σε πολλές από τις φορολογικές προτάσεις που έχει υποβάλει η Αθήνα.

Η κ. Λαγκάρντ τονίζει ωστόσο πως πέραν των μεταρρυθμίσεων που θα πρέπει να υλοποιήσει η Αθήνα, και οι ευρωπαίοι εταίροι θα πρέπει να προβούν στα απαραίτητα βήματα ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους.

Υπογράμμισε πως οι δανειστές θέλουν αξιόπιστα μέτρα από την ελληνική πλευρά, και στο πλαίσιο αυτό επανέλαβε την πάγια θέση του Ταμείου πως το ελληνικό συνταξιοδοτικό σύστημα δεν είναι βιώσιμο.

Η κ. Λαγκάρντ αποσαφήνισε πάντως πως δεν θέλει έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα Πειραιώς: Σε περιβάλλον αυξημένων προκλήσεων η παγκόσμια οικονομία

Με τη σύρραξη στη Μέση Ανατολή να μετρά ήδη τρεις εβδομάδες και,

Στα €2,4 δισ. οι ελληνικές εξαγωγές προς τις ΗΠΑ το 2025

Σχεδόν αμετάβλητη παρέμεινε το 2025 η αξία των ελληνικών εξαγωγών προς τις

Πόσο θα στοιχίσει στην ελληνική οικονομία ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή

Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις για