Μεγάλες απώλειες στην Ασία, στον απόηχο της Wall

3 λεπτά ανάγνωση
20 Αυγούστου 2013

Με μεγάλες απώλειες κινήθηκαν οι ασιατικοί δείκτες την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται ιδιαίτερα προβληματισμένοι από το αρνητικό σερί στη Wall. Στο άσχημο κλίμα που δημιουργήθηκε στις αγορές, συνέβαλαν και κάποια αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν νωρίτερα.

 

Ο Nikkei υποχώρησε 2,6% ενώ ο ευρύτερος Topix σημείωσε πτώση 2,1%.

 

Ο Kospi υποχωρεί 1,51% και στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 σημειώνει 0,72%.

 

Ο συνθετικός δείκτης της Σαγκάης σημείωσε πτώση 0,75% , ενώ ο Hang Seng κινείται αρνητικά κατά 1,80%.

Οι ισχυρές απώλειες αποδίδονται στο ιδιαίτερο αρνητικό κλίμα που επικρατεί στους επενδυτές παγκοσμίως, μετά από το νέο αρνητικό κλείσιμο στη Wall τη Δευτέρα. Οι αμερικανικοί δείκτες έκλεισαν «στο κόκκινο» για τέταρτη συνεχόμενη  συνεδρίαση, γράφοντας το χειρότερο αρνητικό σερί από την αρχή του 2013.


Ακόμα, οι μετοχές των εξαγωγέων στην Ιαπωνία σημείωσαν μεγάλες απώλειες, με τους επενδυτές να ρευστοποιούν τα σημαντικά κέρδη που έγραψαν τη Δευτέρα οι τίτλοι των εν λόγω εταιριών.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεικτά πρόσημα στα ασιατικά χρηματιστήρια – Πιέσεις από τα πολύτιμα μέταλλα

Με μεικτά πρόσημα κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Παρασκευή, μετά το έντονο

Επιλεκτικές τοποθετήσεις στην Ασία με οδηγό τον κλάδο των ημιαγωγών

Μικτές τάσεις κατέγραψαν τα ασιατικά χρηματιστήρια στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με

Ήπια άνοδος στις αγορές της Ασίας ενόψει των κρίσιμων στοιχείων απασχόλησης στις ΗΠΑ

Με θετικό αλλά προσεκτικό βηματισμό κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Παρασκευή, καθώς