«Μείωση αμοιβής κατά 2 εκατ. ευρώ ζήτησε» ο συνδιευθύνων σύμβουλος

3 λεπτά ανάγνωση
24 Μαρτίου 2013

Ο συνδιευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank Άνσου Τζάιν ζήτησε να μειωθεί η αμοιβή του κατά σχεδόν 2 εκατ. ευρώ, ώστε να είναι ίση με την αμοιβή του συναδέλφου του Γιούργκεν Φίτσεν, γράφει η εφημερίδα Welt am Sonntag, επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στο διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας.

Ο Τζάιν, ο οποίος ως τον Ιούνιο ήταν επικεφαλής του τμήματος επενδύσεων στη Deutsche Bank, ζήτησε στις αρχές της χρονιάς να μην του καταβληθεί μέρος των μπόνους του.

Η τράπεζα απέφυγε να σχολιάσει το δημοσίευμα. Την Παρασκευή ανακοίνωσε ότι οι Τζάιν και Φίτσεν θα λάβουν 4,8 εκατ. ευρώ έκαστος το 2012, μειώνοντας τις αμοιβές του πρώτου μετά ap;o την αναθεώρηση των οικονομικών αποτελεσμάτων που είχε ανακοινώσει.

Ο Πάουλ Αχλάιτνερ, μέλος του ελεγκτικού συμβουλίου της τράπεζας, είπε ότι το ΔΣ της Deutsche Bank θεώρησε καλή ιδέα οι δύο διευθύνοντες σύμβουλοι να αμείβονται εξίσου.

Το 2011, ο Τζάιν είχε λάβει 9,8 εκατ. ευρώ και ο Φίτσεν 4,2 εκατ. ευρώ σε πάγιες και έκτακτες αποδοχές, καθώς και σε αξιόγραφα.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Χ.Α στον ρυθμό των ενεργειακών τιμών, το τρενάκι του τρόμου και οι άμυνες

Ένα «ψύχραιμο» και κάπως καθησυχαστικό μήνυμα του συνέδριου της Euronext που έγινε

Τράπεζα Πειραιώς: Σε περιβάλλον αυξημένων προκλήσεων η παγκόσμια οικονομία

Με τη σύρραξη στη Μέση Ανατολή να μετρά ήδη τρεις εβδομάδες και,

Deutsche Bank: “Βλέπει” ισχυρό upside στις ελληνικές τράπεζες – Αυξάνει τιμές στόχους και διατηρεί σύσταση buy

Οι ελληνικές και κυπριακές τράπεζες συνεχίζουν να ξεχωρίζουν στο ευρωπαϊκό τραπεζικό τοπίο.