Μείωση των φόρων για τις επιχειρήσεις από το 2016 προανήγγειλε ο Ρέντσι

3 λεπτά ανάγνωση
5 Οκτωβρίου 2015

Στο ενδεχόμενο ουσιαστικής μείωσης των φόρων για τις επιχειρήσεις από το 2016, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, μιλώντας σε εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης Rai Tre.

«Θέλαμε να εφαρμόσουμε το μέτρο αυτό από το 2017 και μετά, αλλά θεωρώ ότι θα μπορεί να τεθεί σε ισχύ, τουλάχιστον σε ένα βαθμό, ήδη από το 2016», είπε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

Σημειώνεται ότι ο Μ. Ρέντσι έχει δεσμευθεί να καταργήσει, πάντα από το 2016, και τον φόρο πρώτης κατοικίας, παρά τις ενστάσεις που έχουν εκφράσει εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σε ό,τι αφορά την αύξηση του ιταλικού ΑΕΠ, θεωρεί ότι φέτος, συνολικά, θα μπορέσει να αγγίξει το 1%.

Παράλληλα, ο Ιταλός πρωθυπουργός έκανε γνωστό ότι έχουν επιστρέψει φέτος, χάρη σε ειδική ευνοϊκή ρύθμιση, ενάμισι δισεκατομμύριο ευρώ από αδήλωτες καταθέσεις Ιταλών πολιτών στο εξωτερικό.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, την εισφορά των πολιτών για την δημόσια τηλεόραση Rai, ο Ματέο Ρέντσι αποφάσισε την μείωσή της σε εκατό ευρώ ετησίως ( «έκπτωση» δεκατριών ευρώ) και την ενσωμάτωσή της, στον λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος που πληρώνουν τα νοικοκυριά.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα Πειραιώς: Σε περιβάλλον αυξημένων προκλήσεων η παγκόσμια οικονομία

Με τη σύρραξη στη Μέση Ανατολή να μετρά ήδη τρεις εβδομάδες και,

Συναγερμός στην Ευρώπη μετά το χτύπημα Ισραήλ – Στο τραπέζι ΕΦΚ και έκτακτα μέτρα

Η επίθεση του Ισραήλ σε ενεργειακές εγκαταστάσεις του Ιράν ανεβάζει κατακόρυφα την

Ανθεκτικός αλλά επίμονος πληθωρισμός: Το «αγκάθι» που δεν υποχωρεί σε ΗΠΑ και Ευρώπη

Ο πληθωρισμός μπορεί να έχει αποκλιμακωθεί από τα υψηλά της περιόδου 2022-2023,