“Μένουμε Ευρώπη” και στη Θεσσαλονίκη

4 λεπτά ανάγνωση
19 Ιουνίου 2015

Τη Δευτέρα 22/06, ώρα 19.30 στο Λευκό Πύργο, ο φιλευρωπαϊκός χώρος βροντοφωνάζει “Μένουμε Ευρώπη” όσο ακόμη αυτή παραμένει το σπίτι μας. Οι εχθροί της ευρωπαϊκής ιδέας αποκαλούν την συγκέντρωση “αντικυβερνητική”.

Αγνοούν ότι η σημερινή κυβέρνηση μπήκε σε τροχιά εξουσίας όταν εγγυήθηκε ανεπιφύλακτα την παραμονή μας στην Ευρώπη. Πώς μπορεί να είναι λοιπόν αντικυβερνητική μια εκδήλωση που εκφράζει όχι μόνο την πλειοψηφία των Ελλήνων, αλλά και την πλειοψηφία της εκλογικής δύναμης της κυβέρνησης;

“Κοινοτικά πλαίσια”, “ΕΣΠΑ”, “συγχρηματοδοτούμενα έργα”, “ευρωπαϊκή σύμβαση δικαιωμάτων του Ανθρώπου”, “κοινή εξωτερική πολιτική”. Σαράντα χρόνια αδιάλειπτης ειρήνης και κοινοβουλευτισμού για την Ελλάδα μας (φαινόμενο καθόλου αυτονόητο στα μέρη μας). Η Ευρώπη ενσαρκώνει για έμας έναν κόσμο χρυσών ευκαιριών που καταφέραμε να γκρεμίσουμε, μένοντας τελευταίοι με την πεποίθηση ότι “θα μας σώσουν μωρέ”.

Τη Δευτέρα διεκδικούμε αυτό τον κόσμο, μαθαίνοντας από τα λάθη του παρελθόντος.

 Μακριά από κόμματα, μακριά από “επαγγελματίες διαδηλωτές” που παρέχουν έναντι μισθού τις υπηρεσίες τους, μακριά από συνθήματα μίσους και εμφυλιακό κλίμα. Η συγκέντρωση της Δευτέρας είναι ειρηνική, είναι περήφανη, είναι ευρωπαϊκή. Όπως ακριβώς θέλουμε την Ελλάδα μας! Καλούμε τον κόσμο της Μακεδονίας να ενώσει τη φωνή του, γκρεμίζοντας τους μύθους περί λαϊκής εντολής για ρήξη, όπως ακριβώς έγινε στην Αθήνα (18/6). Η Ελλάδα δεν ανήκει στην Ευρώπη, η Ελλάδα ΕΙΝΑΙ Ευρώπη!

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ευρώπη είναι πλέον, de facto, το ασφαλέστερο περιουσιακό στοιχείο στον κόσμο

Οι ΗΠΑ έχουν χάσει πλέον την αίγλη που είχαν στο παγκόσμιο χρηματοοικονομικό

Sell off σε Ελλάδα και Ευρωαγορές – Οι αγορές υποχωρούν υπό το βάρος της κρίσης στη Μέση Ανατολή

Ο Μάρτιος άρχισε με έντονες πιέσεις στο ελληνικό χρηματιστήριο, λόγω κλιμάκωσης στη

Ευ. Τσακαλώτος: «Η Ελλάδα θα σωθεί με ένταξη μεταναστών»

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υποστήριξε ότι η δημογραφική και αναπτυξιακή πρόκληση της χώρας